Advertentie

Losser trekt buidel tegen ondermijning

Het kweken van hennep, witwaspraktijken en het handelen in drugs zijn ondermijnende activiteiten waarmee criminele organisaties zich in Losser bezighouden. Inwoners en ondernemers worden door criminelen verleid om in hun woning of schuur een hennepkwekerij aan te leggen. Kwetsbare jongeren worden daarnaast volgens Gebben door criminelen misbruikt voor de handel in drugs.

27 oktober 2017

De gemeente Losser trekt vanaf komend jaar structureel 100.000 euro extra uit om criminaliteit en ondermijning tegen te gaan. De langdurige aanpak spitst zich toe op het verstoren van criminele activiteiten en criminele bedrijven. Burgemeester Jean Paul Gebben roept inwoners en bedrijven expliciet op om signalen van criminaliteit en ondermijning te melden. 

Het kweken van hennep, witwaspraktijken en het handelen in drugs zijn ondermijnende activiteiten waarmee criminele organisaties zich in Losser bezighouden. Inwoners en ondernemers worden door criminelen verleid om in hun woning of schuur een hennepkwekerij aan te leggen. Kwetsbare jongeren worden daarnaast volgens Gebben door criminelen misbruikt voor de handel in drugs. Als gevolg van de hennepteelt kampt Losser ook met het dumpen van hennepafval in het buitengebied. In een deel van de autobranche signaleert de gemeente witwaspraktijken. Daar hebben eerlijke ondernemers van te lijden, stelt hij, omdat het de hele branche een negatief imago kan bezorgen.

Sinds 2016 zijn in Losser dertien hennepkwekerijen opgerold. Hennepplantages worden regelmatig anoniem gemeld, maar volgens Gebben kan en moet dit beter. Mede door de afname van meldingsbereidheid heeft de gemeente geen compleet beeld van de criminele activiteiten, waardoor ze er onvoldoende tegen kan optreden. De 100.000 euro die vanaf komend jaar structureel extra wordt ingezet, zal onder meer worden besteed aan voorlichting en bewustwording van ambtenaren en van burgers en bedrijven. Zo zullen ambtenaren worden bijgeschoold om signalen van mogelijke misstanden op te vangen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Martin
Klinkt bij uitstek als een gemeente die baat heeft bij een pilot met Wet Gesloten Coffeeshopketen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie