Advertentie

Leefbaar verliest maar blijft grootste in Rotterdam

Leefbaar Rotterdam lijkt de grootste partij te worden in de gemeenteraad van Rotterdam. Volgens een exitpoll van de NOS krijgt de partij elf zetels. 

21 maart 2018

DENK

Dat is wel drie minder dan ze er hadden. DENK komt binnen in de raad met vier zetels, de PVV zou twee zetels krijgen en 50PLUS ook twee. De islamitische partij NIDA zou zijn twee zetels in de gemeenteraad behouden. De PvdA zakt van acht naar vijf zetels in Rotterdam, VVD klimt van drie naar vijf. De SP verliest ook, de partij zou twee van de vijf zetels overhouden. D66 zakt van zes naar vier, GroenLinks stijgt van twee naar vier. Het CDA gaat van drie naar twee in de exitpoll. De ChristenUnie en de Partij voor de Dieren krijgen beide één zetel.

Bikkelzwaar

'We zijn hier heel erg blij mee. Het was een bikkelzware campagne. Je weet: 'we gaan iets achteruit', maar dit is een topprestatie van ons allemaal, wij blijven by far de grootste', was de eerste reactie van lijsttrekker Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam tegen de NOS. Leefbaar Rotterdam heeft een politiek partnerschap met Thierry Baudet van Forum voor Democratie.

Beweging

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft er na de eerste exitpoll in Rotterdam bij de partijen op aangedrongen op te schieten met de vorming van een nieuwe raad. 'Het is niet aan mij om analyses te maken. Dat moeten de partijen zelf doen. Het is vooral belangrijk hoe we onze stad in beweging houden. We moeten snel vooruit. Met vraagstukken als de armoede, het milieu, werkgelegenheid is hier geen tijd te verspillen', zei Aboutaleb tegen de NOS. Hij wil de partijen helpen om nader tot elkaar te komen. 'Morgen moeten de partijen de scherven zien te lijmen. Ik ben bereid om een potje lijm aan te bieden.' (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Karelsen / belastingdeurwaarder
De kiezer heeft gekozen, de kiezer heeft gestemd. de kiezer heeft gelijk. Toch zie ik erg gevaarlijke ontwikkelingen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie