Advertentie

Kort geding topambtenaar over affaire Leers

De Maastrichtse topambtenaar Nico Nollen heeft een kort geding aangespannen tegen de gemeente Maastricht. Belangrijkste aanleiding voor de rechtszaak is het onderzoek dat het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) uitvoert naar zijn handelwijze en de rol van burgemeester Gerd Leers in een Bulgaars bouwproject.

01 december 2009

Reputatieschade
Nollen wil dat BING het onderzoek staakt, omdat het zonder reden is begonnen, onrechtmatig is en enkel reputatieschade veroorzaakt. De ambtenaar eist verder dat burgemeester Leers zijn uitspraak rectificeert dat hij in Bulgarije aangifte van oplichting heeft gedaan tegen Nollen. Het kort geding dient op maandagmiddag 7 december.

 

Persoonlijke belangen
Leers kocht in 2006 voor 220.000 euro een vakantiewoning in het project Marina Black Sea Riviera in het Bulgaarse plaatsje Byala. Hij dreigt zijn geld kwijt te raken omdat de bouwer de financiering niet rond krijgt. Volgens beschuldigingen heeft Leers zijn functie misbruikt om zijn persoonlijke belangen te redden. De burgmeester spreekt dat tegen en vroeg BING om het integriteitonderzoek. Het bureau onderzoekt bovendien de rol van Nollen, die aandeelhouder van het project was en Europese subsidies geregeld zou hebben. Ook hij spreekt de beschuldigingen tegen.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie