of 59250 LinkedIn

Vernieuwend opdrachtgeverschap in het sociaal domein: de verrassende prikkel

Vernieuwend opdrachtgeverschap in het sociaal domein: de verrassende prikkel. De gemeente Alphen aan den Rijn organiseert het sociaal domein op een heel eigen manier
Publiek.nl Reageer

De gemeente Alphen aan den Rijn organiseert het sociaal domein op een heel eigen manier. De prikkel ligt ergens anders dan waar we dat vroeger gewend waren. En dat heeft positieve consequenties!

De gemeente Alphen aan den Rijn is begonnen bij het hart van het systeem: de verdeling van het geld. En creëert daarmee integraliteit ‘aan de achterkant’, met de specialistische ondersteuning. Dit gaat verder dan het model van de sociale wijkteams, die zich vooral op de voorkant richten. Deze nieuwe inrichting past de gemeente toe in de Jeugdhulp, de nieuwe Wmo/welzijn en de basisvoorzieningen.

 

Marjolein Buis, projectleider maatschappelijke ontwikkeling bij de gemeente, neemt je in het middagseminar ‘VERNIEUWEND OPDRACHTGEVERSCHAP IN HET SOCIAAL DOMEIN: DE VERRASSENDE PRIKKEL’, met veel energie en interactie mee in deze andere manier van organiseren: Waarom? En hoe dan? Wat is daarvoor nodig? En vooral ook: Wat levert ‘t op? Wat is er inmiddels geleerd? En wat kunnen andere gemeenten of andere domeinen er van leren? Alvast meer informatie vind je in het artikel ‘Stop met standaardisatie in WMO en Jeugdwet’.

 

Praktische informatie:

  • Voor wie: het middagseminar is vooral interessant voor beleidsmakers, inkopers en controllers in het sociaal domein.
  • Wanneer: maandagmiddag 25 juni 2018. Inloop vanaf 12:00, met de mogelijkheid om een lichte lunch te gebruiken. Start om 13:00 uur, einde rond 16:30 uur.
  • Investering: € 275,= excl. BTW.
  • Locatie: de Atoomclub, Atoomweg 50 Utrecht (Lage Weide).
  • Inschrijving: via deze link.
  • Vragen? Neem dan contact op met Emmanuelle van Tuijn. Zij is bereikbaar via emmanuelle.vantuijn@publiek.nl.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPubliek.nl

Atoomweg 50

3542 AB Utrecht

030-3070340

www.publiek.nl

info@publiek.nl

Meer nieuws

Afbeelding

Onze bloggers