of 59123 LinkedIn

Duurzaam aan 't werk: van probleem naar mooi vooruitzicht

Duurzame inzetbaarheid wordt inmiddels vooral als complex probleem gezien, waar alleen HRM'ers en (soms) directies zich zorgen over maken. Het raakt de individuele professional en leidinggevende (vooral gedreven door het vak en door resultaten voor klanten, afnemers en /of burgers) nog maar nauwelijks: 'Ik maak zelf wel uit of ik duurzaam inzetbaar ben' of 'Interessant, maar nu even niet; het is gewoon te druk'.

Hoe wordt 'duurzaam aan 't werk' dan toch een mooi vooruitzicht voor álle betrokkenen in de publieke sector?

 

In ieder geval door de verbinding te maken met het vak en met de resultaten waar mensen door gedreven worden. En laat de publieke sector nou net staan voor uitdagende maatschappelijke opgaven waarvoor werken vanuit de bedoeling, actieve samenwerking, het creëren van netwerken en multidisciplinariteit essentieel zijn. Juist in zo'n omgeving zijn er veel mogelijkheden om - al experimenterend - werkende oplossingen te creëren. Oplossingen die in essentie gaan over het opheffen van organisatiegrenzen en een steeds veranderende context: los van één plek in de klassieke 'hark' van één organisatie en meer onderdeel van fluïde teams die gaan voor het realiseren van hùn opgave.

 

De belangrijkste (en enige…) bijdrage van HRM'ers en directies is dan ook om die experimenteerruimte te geven, van waaruit ongetwijfeld meer generieke oplossingen zullen ontstaan.

 

En de individuele medewerkers? Wat is hun bijdrage? Vooral nieuwsgierigheid. Die heel menselijke eigenschap die maakt dat je wilt weten wat er bij de buren nu echt aan de hand is….

 

Publiek.nl organiseert regionale netwerken van organisaties in de publieke sector waarbinnen onderlinge uitwisseling wordt gefaciliteerd en mensen worden gemobiliseerd.


Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingPubliek.nl

Atoomweg 50

3542 AB Utrecht

030-3070340

www.publiek.nl

info@publiek.nl

Meer nieuws

Afbeelding

Onze bloggers