of 59162 LinkedIn

Twijfel over subsidieregeling: rechter stelt vragen aan Commissie over staatssteun

Reageer

 

In een zaak over LNV-subsidies die waren verleend en daarna werden verlaagd wegens staatssteun, heeft het CBb drie vragen gesteld aan de Europese Commissie, blijkt uit een gepubliceerde uitspraak. De subsidie aan de twee appellanten in deze zaak werd verlaagd omdat de subsidieregeling waarop de subsidies waren gebaseerd niet goedgekeurd zou worden door de Commissie. Het ging hier om de Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 18 juli 2012 houdende wijziging van de Regeling LNV-subsidies.

De vragen van het CBb zijn scherp en betreffen de beïnvloeding van de tussenstaatse handel (bij geen beïnvloeding is geen staatssteun aan de orde) en de procedure rondom aanmelding van de subsidieregeling en de afwikkeling daarvan. Met name de eerste vraag, over de tussenstaatse handel, en het antwoord daarop zijn interessant voor de praktijk.
 

Wilt u meer over deze zaak lezen? Word lid van ons Nysingh Staatssteun Netwerk op LinkedIn.

 

Meer informatie
Voor vragen over staatssteun of als u uw subsidieregeling staatssteunproof wilt maken, kunt u contact opnemen met Ekram Belhadj (T 038 425 92 07 | ekram.belhadj@nysingh.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Nysingh advocaten-notarissenAfbeelding

Afbeelding

mr. P.L.G. Haccou (Patrick)

T 026 357 57 35

www.nysingh.nl

Meer nieuws

Afbeelding

Op de hoogte blijven? Volg Nysingh

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding