of 59250 LinkedIn

ACM: gemeenten handelen in strijd met Wet Markt en Overheid

Reageer

Afbeeldingmr. E. Belhadj (Ekram)

 

De ACM is onlangs opgetreden tegen gemeenten die de Wet Markt en Overheid niet zouden naleven. Deze gemeenten (Zeewolde en Oldambt) zouden niet voldaan hebben aan de verplichting uit de wet om bij het aanbieden van diensten op de markt de integrale kosten in rekening te brengen aan de afnemers van die diensten.

Het niet-naleven van de wet kan negatieve gevolgen hebben voor overheden, onder andere kunnen hier schadevergoedingsacties op volgen. In overeenstemming handelen met deze wet is dan ook van belang. Daarbij is ook van belang om te realiseren dat de Wet Markt en Overheid vele uitzonderingen kent, zodat de verplichtingen uit deze wet buiten toepassing kunnen blijven. Dit kan uitkomst bieden in uw situatie; er zijn dus voldoende mogelijkheden om in lijn met de wet te handelen. Daarbij kunnen wij u van dienst zijn.

 

Wij hebben veel ervaring met de Wet Markt en overheid.
- De afgelopen tijd hebben wij diverse overheden geholpen bij het inventariseren van de verschillende (economische) activiteiten die binnen hun organisatie verricht worden.
- Tevens hebben wij geadviseerd over de wijze waarop deze activiteiten in overeenstemming met de Wet Markt en Overheid kunnen worden vormgegeven.
- Ook bekijken wij samen met overheden de mogelijkheden om activiteiten onder één van de uitzonderingen op de wet te brengen. Dit kan bijvoorbeeld door te adviseren over de keuze om een activiteit al of niet als dienst van algemeen belang aan te merken of een maatregel jegens een overheidsbedrijf te kwalificeren als staatssteun. De wet is daarop dan niet van toepassing.

 

Neem contact met ons op via telefoonnummer 038 425 9207 of via e-mail met Cees Dekker of Ekram Belhadj.

Lees ook verder op ons Nysingh Wet Markt en Overheid Netwerk op Linkedin. Word ook lid van dit netwerk om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen die relevant zijn voor u.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Nysingh advocaten-notarissenAfbeelding

Afbeelding

mr. P.L.G. Haccou (Patrick)

T 026 357 57 35

www.nysingh.nl

Meer nieuws

Afbeelding

Op de hoogte blijven? Volg Nysingh

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding