of 64120 LinkedIn

Ontwikkeling sleuteltechnologieën voor maatschappelijke oplossingen

Ontwikkeling sleuteltechnologieën voor maatschappelijke oplossingen. Coördineren van een innovatieagenda.
KplusV Reageer

Coördineren van een innovatieagenda.

KplusV ondersteunt Holland High Tech bij de uitvoering van de nationale kennis- en innovatieagenda rond sleuteltechnologieën. Sleuteltechnologieën zijn in potentie breed toepasbaar, vormen de basis voor allerlei innovaties en zijn daarmee essentieel voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Belangrijk voor een effectieve uitvoering van de agenda is de ontwikkeling van een werkend governance-model waarin afstemming tussen stakeholders plaatsvindt, strategische keuzes voor Nederland worden gemaakt en onderbouwd, en innovatiekrachten worden gebundeld.

Holland High Tech (HHT) vertegenwoordigt de Topsector High Tech Systemen en Materialen en is aanjager van innovatie binnen de sector. Daarnaast is HHT binnen het Missiegedreven Topsectoren en Innovatiebeleid (MTIB) verantwoordelijk voor de Kennis- en Innovatieagenda (KIA) Sleuteltechnologieën. Binnen deze agenda werken departementen, Topsectoren, kennisinstellingen en regio’s samen aan de ontwikkeling van sleuteltechnologieën. KplusV helpt een governance te bouwen waarmee deze partijen gezamenlijk de agenda handen en voeten kunnen geven. 

 

Binnen de agenda ligt de nadruk op het opwerken van zogenaamde breed gedragen programma’s. Dit zijn programma’s met een wetenschappelijke basis in een of meerdere technologieën met een breed toepassingsgebied. KplusV ondersteunt in dit proces bij het in kaart brengen van inhoudelijke speerpunten, het vormen van publiek-private samenwerkingen, het bouwen van commitment van partners, en de concrete uitwerking van sleuteltechnologieprogramma’s (o.a. in het kader van het Nationaal Groeifonds).

   

Door in te zetten op sleuteltechnologieontwikkeling draagt deze opdracht direct bij aan de innovatiekracht van Nederland en indirect aan duurzame maatschappelijke transities waarvoor technologie een belangrijke enabler is.

 

MSc Jasper de Graaf

06 82 85 37 89

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingKplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam

A4.004, 3013 AK Rotterdam
010-254 00 17

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers