of 61869 LinkedIn

Meer duurzaam inzetbare medewerkers dankzij subsidie ESF

Meer duurzaam inzetbare medewerkers dankzij subsidie ESF. KplusV helpt organisaties met aanvraag en verandertraject
Reageer

KplusV helpt organisaties met aanvraag en verandertraject.

Werknemers die duurzaam inzetbaar zijn, blijven gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk. Span je je hiervoor in als bedrijf of (overheids)instelling en roep je daarbij de hulp in van een externe adviseur? Dan kom je in aanmerking voor ESF-financiering. Die kun je bijvoorbeeld inzetten voor onderzoek, advies, implementatie of uitvoering bij een bedrijfs- of organisatiescan, leercultuur voor medewerkers, andere organisatie van werk, interne en externe mobiliteit en een flexibele werkcultuur.

 

Aan slag met eigenaarschap en leercultuur
In de ESF-ronde van 2014/2015 stonden KplusV en dochteronderneming Dutch Dream Group twaalf organisaties bij. Zo gingen we aan de slag voor de gemeenten Maasdriel en Kampen. In Maasdriel staat sinds kort het zelfsturend en -organiserend vermogen van haar inwoners centraal. Deze nieuwe organisatiestructuur vroeg om een andere werkwijze en in- en externe samenwerking. Om dit te creëren, koos de gemeente voor een bottom-upbenadering: medewerkers mochten zelf de dienstverleningsprocessen inrichten. Wij hielpen Maasdriel om hiervoor ESF-subsidie te verwerven en vervolgens de medewerkers te begeleiden naar meer eigenaarschap.

 

Kampen investeerde de afgelopen jaren in haar medewerkers en in een professioneler HR-beleid. Omdat fundamentele veranderingen in houding en gedrag uitbleven, vroeg de gemeente KplusV om een collectieve leercultuur handen en voeten te geven. Hiervoor stelde het ESF geld beschikbaar. Volgens ons is interactie tussen medewerkers onderling én met hun managers essentieel om zogenoemde leerstoornissen weg te nemen. Dit was daarom ook onze gezamenlijke focus en inzet tijdens een aantal inspirerende werkbijeenkomsten.

 

Praktische en pragmatische aanpak
De vijftien organisaties die we ondersteunden bij hun subsidieaanvraag in de ESF-ronde van 2015/2016, wachten nu op toekenning. Zij kunnen minimaal € 6.000 en maximaal € 10.000 ontvangen voor adviestrajecten tussen de € 12.000 en € 20.000. Het ESF zorgt dus voor de helft van de benodigde financiering; de andere helft komt uit eigen zak.

 

Waarom KplusV hierbij in de arm nemen? Omdat we snappen hoe je veranderingen in organisaties kunt verankeren. Onze aanpak is niet alleen pragmatisch en praktisch, maar we zorgen ook altijd voor maatwerk. Zowel de publieke als de private wereld kennen we van haver tot gort. Zo kunnen we behendig omspringen met politiek-bestuurlijke, organisatorische én zakelijke belangen en uitdagingen. We ondersteunen je in je totale verandertraject: van aanvraag bij het ESF tot uitvoering en verantwoording. Geen gedoe en maximaal rendement dus.

 

Meer weten?
Over de ESF-subsidie? En of jouw organisatie ervoor in aanmerking komt? Daarnaast benieuwd hoe KplusV je hierin kan bijstaan? Wissel dan eens van gedachten met onze adviseur Wieteke Hoftijzer.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingKplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam

A4.004, 3013 AK Rotterdam
010-254 00 17

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers