of 62812 LinkedIn

Digitale werkplaatsen landelijk van start

Digitale werkplaatsen landelijk van start. Amsterdams succes vindt navolging
KplusV Reageer

Amsterdams succes vindt navolging.

Wat als het onderwijs – studenten – mkb-bedrijven helpen bij hun digitalisering? Dat is in een notendop het concept van Digitale Werkplaatsen. Vandaag, op 20 november, wordt dit concept landelijk uitgerold door Staatssecretaris Mona Keijzer.

Lancering op vrijdag 20 november

In februari schreven we al over de lancering van MKB Digital Workspace in Amsterdam. Als KplusV zijn we betrokken geweest bij het ontwikkelen van deze werkplaats en nu bij de uitvoering ervan. Concreet benutten we onze expertise om studenten en docenten te verbinden aan ondernemers. Enerzijds beschikken we over een groot netwerk van mkb-bedrijven met vragen en behoeften op het gebied van digitalisering. Anderzijds werken we samen met hbo- en mbo-instellingen aan betere aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Digitale werkplaatsen vormen de brug tussen de noden van het onderwijs en het bedrijfsleven.

 

Vanaf nu kunnen mkb-bedrijven in heel Nederland de samenwerking met studenten aangaan op het vlak van digitalisering. Dit gebeurt via Digitale Werkplaatsen door het hele land, waarin wordt gewerkt aan thema’s als online marketing en data-analyse. Deze Digitale Werkplaatsen faciliteren stuk voor stuk de samenwerking tussen studenten met de laatste kennis in hun vakgebied en mkb dat behoefte heeft aan die kennis. KplusV is bij de ontwikkeling en uitvoering van diverse Digitale Werkplaatsen betrokken (geweest).


Wat is een digitale werkplaats?

Een digitale werkplaats is een regionale samenwerking tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid, die er specifiek op gericht is om digitalisering in het mkb te versnellen. Ondernemers hebben veel data, maar door een gebrek aan geld, kennis en tijd worden deze data niet of nauwelijks geanalyseerd. Daardoor blijft digitalisatie en dus de groei achter. Onderwijsinstellingen brengen binnen een digitale werkplaats kennis over de huidige technieken en technologieën. Mkb-bedrijven leren binnen de werkplaats van de aangesloten kennisinstellingen.


Doe je mee?

Digitale werkplaatsen worden regionaal uitgerold door overheden en bedrijfsleven. Is er in jouw regio behoefte aan digitalisering van het mkb en toepassing van de nieuwste inzichten op het gebied van digitalisering? Dan gaan we graag met je in gesprek over het opstarten van een digitale werkplaats.

Neem contact op met Marlies HiemstraAmber Passtoors of Tom van de Schoot en maak werk van digitalisering.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingKplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam

A4.004, 3013 AK Rotterdam
010-254 00 17

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers