of 61043 LinkedIn

De EEPA verkiezing

De EEPA verkiezing. Move2Social in finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering
KplusV Reageer

De Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) erkennen en belonen successen van openbare instanties en publiek-private samenwerkingsverbanden. Het doel is ondernemerschap te bevorderen. De verkiezing bestaat uit 2 fasen.

Elk land houdt eerst zijn eigen nationale finale voor 6 categorieën. Een vakjury kiest 2 winnaars uit 2 verschillende categorieën. Nederland draagt de 2 Nederlandse winnaars voor om deel te nemen aan de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering. Vervolgens selecteert een Europese jury de beste inzendingen voor elk van de 6 categorieën èn een winnaar van de Grote Prijs van de Jury.

 

Deze winnaars maakt de jury bekend tijdens de uitreikingsceremonie van de Awards. Deze vindt elk jaar plaats tijdens de Europese SME Assembly.
Alle inzenders die hun land voor de Europese finale voordraagt, worden uitgenodigd voor de ceremoniële prijsuitreiking en in een mediacampagne gepresenteerd.

 

EEPA 2019 - Green PAC iLab en Move2Social naar finale

De 2 Nederlandse initiatieven/kandidaten Green PAC met Green PAC iLab en KplusV met Move2Social gaan naar de finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering 2019 in Helsinki. Zij wonnen op 24 juni 2019 de Nederlandse voorronde van de Awards, die plaatsvond bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) in Den Haag.

 

Behalve Green PAC iLab en Move2Social, waren de 3 Nederlandse finalisten:

  • Buzinezzclub BV met Buzinezzclub
  • Stichting Jong Ondernemen met Zeker van je Zaak
  • Twice Eindhoven met Link2Innovate    

 

Green PAC iLab strijdt mee in de categorie ‘Supporting the development of green markets and resource efficiency', Move2Social in de categorie ‘Responsible and inclusive entrepreneurship' .

Meer nieuws over de Europese kanshebbers en oud-winnaars leest u op het Europese Enterprise blog.

De Europese finale vindt plaats op 26 november 2019 tijdens de SME Assembly in Helsinki, Finland. Raadpleeg een overzicht van alle winnaars EEPA 2018.


Winnaars 2015, 2016, 2017

In 2017 waren de 2 beste Nederlandse initiatieven IMC Weekendschool en Innofest. Finalist Innofest won de Grand Jury prize.

 

Afbeelding

Innofest, winnaar van de Grand Jury Prize 2017


Kijk voor het filmpje van dit initiatief hieronder bij Promotiefilmpjes.

In 2016 wonnen de initiatieven De Rotterdamse Zaak en Agrico de Nederlandse voorronde. De finalist De Rotterdamse Zaak won de EEPA-prijs voor het beste initiatief in de categorie Verantwoord en inclusief ondernemerschap.

De initiatieven ZomerOndernemer en de Duurzaamheidsfabriek wonnen in 2015 de voorronde. ZomerOndernemer heeft uiteindelijk de EEPA-prijs gewonden in de categorie Ondernemerschapsbevordering.


Inspiratie

Lees meer over de deelnemers en hun projecten ter inspiratie.


Promotiefilmpjes

Bekijk de filmpjes om te zien wat EEPA voor de finalisten en deelnemers kan betekenen:

 

Of ga naar ons YouTubekanaal voor meer filmpjes over inzendingen en finalisten.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingKplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam

A4.004, 3013 AK Rotterdam
010-254 00 17

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers