of 59082 LinkedIn

Jarige Nieuwe Bedrijvigheid Gelderland blijft ondernemerschap versterken

Jarige Nieuwe Bedrijvigheid Gelderland blijft ondernemerschap versterken. In gesprek met Brechtje Vreenegoor over concept, resultaten en toekomst
Reageer

In gesprek met Brechtje Vreenegoor over concept, resultaten en toekomst.

Alweer dertig jaar geleden stond KplusV aan de wieg van een sterk staaltje publiek-private samenwerking: Stichting Nieuwe Bedrijvigheid Gelderland. Het platform is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze partij die innovatieve ondernemers een steun in de rug geeft en de regionale economie versterkt. “En dat blijven we wat mij betreft de komende drie decennia vasthouden”, voorspelt clustermanager Brechtje Vreenegoor. In gesprek met haar.

Voor wie nog niet heeft kennisgemaakt: hoe werkt Nieuwe Bedrijvigheid?
“Als je een startende of groeiende ondernemer bent, kan Nieuwe Bedrijvigheid Gelderland (NBG) je zomaar dat juiste duwtje geven. Werk je bijvoorbeeld aan een nieuw product of een nieuwe dienst en kun je daarbij wel wat extra support gebruiken? Op strategisch, juridisch, financieel, ontwikkel- of marketinggebied? Door je aan te sluiten bij ons platform, ontmoet je ervaren adviseurs die je met onafhankelijk en praktisch maatwerk verder helpen. Hiervoor presenteer je eerst je propositie, koop je vervolgens een strippenkaart tussen € 2.000 en € 5.500 en ontvang je advies met 50% korting. Geen aandelenafgifte of lidmaatschap dus; wel laagdrempelige ondersteuning, het NBG-label en toegang tot events, workshops en trainingen.”

 

Wat heeft dertig jaar Nieuwe Bedrijvigheid inmiddels opgeleverd?
“Met dit programma slaan we drie vliegen in één klap. Het heeft niet alleen al bijna 300 Gelderse ondernemers op weg geholpen, maar ook de regio een mooie boost gegeven. Want samen zijn de ondernemers goed voor ruim 1.250 banen en een jaarlijkse omzet van € 250 miljoen. En ook de aangesloten partners – vanuit zowel het bedrijfsleven als overheden – plukken er de vruchten van. Zij zitten via NBG tenslotte boven op de innovatieve ontwikkelingen in de markt én op de veelbelovende start-ups en scale-ups.”

 

Hoe zie jij als clustermanager de toekomst?
“Het type support dat Stichting Nieuwe Bedrijvigheid Gelderland biedt, blijft van meerwaarde voor innovatief ondernemerschap en economische ontwikkeling in de regio. De toegankelijke, hands-on, op maat gemaakte en brede ondersteuning is een duidelijke aanvulling op het beleid van overheden. En dat maakt het tot een robuust programma. Wij gaan door met het helpen van nieuwe bedrijven en via hen met het neerzetten van nieuwe producten en diensten én met het creëren van nieuwe banen in de provincie.”

 

Interesse gewekt?
Benieuwd naar de details van Nieuwe Bedrijvigheid? Omdat je als Gelderse onderneming een extra duwtje in de rug kunt gebruiken? Omdat je als bedrijf of overheid wilt participeren? Of omdat je een dergelijk programma ook interessant vindt voor jouw regio? Mail, bel of spreek dan eens met onze adviseur Brechtje Vreenegoor.

 

Online tref je NBG op nieuwebedrijvigheid.nl en via @B2BbySNB.

 

Contact:

Brechtje Vreenegoor, Adviseur

/ 06-27 08 55 85

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingKplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam

A4.004, 3013 AK Rotterdam
010-254 00 17

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!