of 59761 LinkedIn

Financiering verduurzaming koopwoningen

Financiering verduurzaming koopwoningen. Overheden helpen woningeigenaren met de verduurzaming van hun woning. Maar hoe effectief is deze hulp georganiseerd?
KplusV Reageer

Best practices in regionale aanpakken.

Overheden helpen woningeigenaren met de verduurzaming van hun woning. Maar hoe effectief is deze hulp georganiseerd? Wat zijn de do’s en dont’s? KplusV onderzocht het in opdracht van VNG.

In Nederland is sprake van een landsdekkende structuur van energieloketten en allianties (hierna ‘regionale aanpak’), die de woningeigenaar helpen bij het voorbereiden en uitvoeren van energiebesparende maatregelen in en aan zijn of haar woning. Het financieren van deze regionale aanpakken is niet eenvoudig, maar is wel essentieel voor de borging en continuïteit. In opdracht van VNG onderzocht KplusV dan ook de best practises in de financieringsstructuur van diverse aanpakken, zodat regio’s van elkaar kunnen leren en de kans op meer succesvol gefinancierde aanpakken toeneemt.

 

KplusV heeft de best practices in kaart gebracht door de organisatie, financieringsvorm, het aanbod, de geboekte resultaten en de kritische succesfactoren te onderzoeken van een aantal regionale aanpakken. Hiervoor zijn interviews afgenomen bij zes publiek of publiek/privare regionale aanpakken, waarna de resultaten zijn aangevuld met informatie uit interviews met twee commerciële dienstverleners, publieke bronnen en data vanuit de VNG.

 

Doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de best practices. Het bieden van een completer beeld van welke ‘knoppen’ regionale aanpakken hebben om aan te draaien en wat goed werkt en wat minder goed werkt.


Meer weten?

Download hier de flyer ‘Financiering regionale aanpak verduurzaming koopwoningen‘.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingKplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam

A4.004, 3013 AK Rotterdam
010-254 00 17

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!