of 58952 LinkedIn

Digitale Werkplaats Amsterdam van start!

Digitale Werkplaats Amsterdam van start! Subsidie digitale werkplaats nú beschikbaar
KplusV Reageer

In Amsterdam is onlangs de MKB Digital Workspace (MDW) van start gegaan. De Digitale Werkplaats is opgezet met als doel MKB uit de metropoolregio Amsterdam (MRA) te matchen aan tech-studenten van diverse opleidingen binnen de VU, UvA en HvA.

Deze digitale werkplaats is opgestart vanuit een samenwerking van Amsterdam Center for Entrepeneurship (ACE), Rabobank, de Gemeente Amsterdam, het Ministerie voor Economische Zaken, de Provincie Noord-Holland en KplusV. De Digitale Werkplaats wil met studententeams digitalisering binnen het MKB (verder) stimuleren.

 

Op 27 februari 2020 heeft het ministerie van Economische Zaken de subsidiemodule voor mkb-werkplaatsen gepubliceerd. De volledige regeling is hier te vinden.


Wat is een digitale werkplaats?

Een digitale werkplaats is een regionale samenwerking tussen het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid, die er specifiek op gericht is om digitalisering in het MKB te versnellen. Ondernemers generen veel data, maar door een gebrek aan geld, kennis en tijd worden deze data niet of nauwelijks geanalyseerd. Daardoor blijft digitalisatie en dus de groei achter in het MKB. Onderwijsinstellingen brengen binnen een digitale werkplaats kennis over de huidige technieken en technologieën. MKB-bedrijven leren binnen de werkplaats van de aangesloten kennisinstellingen.


Digitale werkplaats Amsterdam

Bij de digitale werkplaats Amsterdam zijn op dit moment vier onderwijsinstellingen aangesloten: Hogeschool van Amsterdam, Vrije Universiteit, Universiteit van Amsterdam en Mediacollege. Vanuit de instellingen worden groepen van studenten gevormd die aan de slag gaan met specifieke opdrachten van MKB-bedrijven. De studenten leren op deze manier direct hun kennis toe te passen in de praktijk en het MKB-bedrijf kan dankzij dit project een stap zetten in de digitalisering.


Rol van KplusV binnen Digitale werkplaats Amsterdam

KplusV is betrokken geweest bij de aanvraag voor Digital Workspace Amsterdam en is betrokken bij de uitvoering van het project. KplusV ondersteunt onder andere bij de samenwerking tussen het onderwijs en MKB, middels het opstellen van de specifieke opdracht en het begeleiden van studenten.  We organiseren daarnaast workshops en masterclasses voor MKB-bedrijven over digitalisering.


Ook aan de slag?

Kunnen we je helpen bij het opzetten of uitvoeren van een digitale werkplaats? Heb je vragen of ben je nieuwsgierig naar hoe we dit oppakken? Laat het ons weten en neem contact op met Marlies Hiemstra of Tom van de Schoot. We gaan graag met je in gesprek!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingKplusV

Westervoortsedijk 73,

6827 AV Arnhem

Postbus 60055,

6800 JB Arnhem

026-355 13 55

info@kplusv.nl

                      

Science Park 402, 1098 XH Amsterdam

Postbus 74744, 1070 BS Amsterdam

020-669 90 66 

info@kplusv.nl

 

Stationsplein 45, 3013 AK Rotterdam

A4.004, 3013 AK Rotterdam
010-254 00 17

info@kplusv.nl

 

www.kplusv.nl

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Afbeelding

 

Wil je op basis van je persoonlijke voorkeur onze nieuwste artikelen maandelijks in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Whitepapers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!