of 59130 LinkedIn

Waarden en netwerken van Nederlanders in kaart gebracht

Waarden en netwerken van Nederlanders in kaart gebracht. Hoe denken Europeanen  over het leven, familie, werk, religie, politiek en de samenleving?
Reageer

In het najaar gaan face-to-face interviewers aan de slag met de uitvoering van twee wetenschappelijke onderzoeken die I&O Research de afgelopen maand gegund heeft gekregen. De voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels in volle gang met het programmeren en testen van de vragenlijsten, het ontwikkelen van het communicatiemateriaal, en het selecteren en trainen van de interviewers.

European Values Study (EVS)

De EVS is een grootschalig, internationaal onderzoek dat inzicht verschaft in hoe Europeanen denken over het leven, familie, werk, religie, politiek en de samenleving. De eerste meting vond plaats in 1981 en dit onderzoek naar waarden in Europa wordt sindsdien om de 9 jaar herhaald. Bij de vierde wave in 2008 deden maar liefst 70.000 respondenten verspreid over 47 Europese landen aan het onderzoek mee. In Nederland is Tilburg University verantwoordelijk voor het onderzoek. Zij hebben I&O Research gevraagd om de interviews in 2017 af te nemen. Vanaf 1 september worden maar liefst 1.000 adressen verspreid over Nederland door een interviewer bezocht.

 

Survey of the Social Networks of the Dutch (SSND)
Bij de SSND draait het allemaal om de sociale contacten van bewoners van Nederlandse buurten. Hoe hangen sociale netwerken en buurten met elkaar samen? Hoe ontwikkelen zij zich door de tijd heen? Op basis van een representatieve steekproef van 160 buurten in 40 gemeenten is het onderzoek in 2000 voor het eerst uitgevoerd. Nu, 17 jaar later, vindt de vierde meting plaats. Hierbij worden bijna 600 buurtbewoners die aan de eerdere metingen hebben meegedaan opnieuw benaderd. Op deze manier wordt een waardevolle reeks aan longitudinale gegevens verzameld. De Universiteit Utrecht is verantwoordelijk voor het onderzoek en heeft I&O Research voor de uitvoering van de interviews benaderd.

 

Het uitvoeren van deze twee opdrachten past in de koers van I&O Research om (meer) onderzoek voor wetenschappelijke opdrachtgevers uit te voeren. Zo is eerder de dataverzameling verzorgd  voor surveys als MIFARE (Radboud Universiteit Nijmegen), het YES-onderzoek (Universiteit Utrecht) en Unions in Context (Universiteit van Amsterdam), en wordt momenteel de werving van panelleden voor het LISS panel (CentERdata) afgerond. Meer informatie over onze dienstverlening ten aanzien van wetenschappelijke opdrachtgevers leest u hier

 

Meer informatie
I&O Research
Robbert Zandvliet
020-3330670

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Middagseminar over ‘de 10 uitdagingen van survey-onderzoek’

Datum: 22 november 2018
Locatie: I&O Research, Piet Heinkade 55, Amsterdam
Tijd: 14:00 – 17:00
Toegang: gratis


Aanmelden

Onze bloggers

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers