of 63372 LinkedIn

Voorbereidingen Koopstromenonderzoek 2021 van start

Voorbereidingen Koopstromenonderzoek 2021 van start. Belangrijk voor overheden, gemeenten, vastgoedeigenaren, ondernemers en centrummanagers
I&O Research Reageer
Onlangs zijn de voorbereidingen van het Koopstromenonderzoek 2021 (KSO21) van start gegaan. In dit consumentenonderzoek onderzoekt I&O Research in samenwerking met BRO en Bureau Stedelijke Planning het koopgedrag van consumenten in de Randstad, Noord-Brabant en een deel van Flevoland. Naast detailhandel besteden we dit jaar ook aandacht aan horeca, ontspanning en de impact van de coronacrisis.

De combinatie I&O Research en de adviesbureaus BRO en Bureau Stedelijke Planning gaat voor vier provincies aan de slag met het grootste koopstromenonderzoek ooit. Aan het Koopstromenonderzoek 2021 (KSO21) doen de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Brabant mee. Het onderzoek richt zich daarmee op 60% van de Nederlandse huishoudens. Op de website www.kso2021.nl vindt u alle informatie over (de voortgang van) het onderzoek.


Inzicht detailhandel, horeca, ontspanning en impact coronacrisis

Het KSO21 levert nieuwe data en inzichten over het functioneren van centrumgebieden aan de hand van het koopgedrag en oordelen van de meer dan 100.000 consumenten die we gaan enquêteren. Provincie Noord-Brabant doet dit jaar voor het eerst mee. Voor de drie Randstadprovincies vergelijken we de uitkomsten met de koopstromenonderzoeken uit 2018 en 2016. Nieuw is dat het onderzoek naast detailhandel ook horeca en ontspanning meeneemt. Ook de tijdelijke en structurele impact van de coronacrisis komt in beeld.


Belangrijk voor overheden, gemeenten, vastgoedeigenaren, ondernemers en centrummanagers

De uitkomsten van het KSO21 vormen belangrijke bouwstenen voor:

  • Overheden, die hiermee hun retailbeleid en detailhandelsplanning kunnen aanscherpen: het organiseren van de krimp van de niet-dagelijkse detailhandel, het uitlokken van gewenste ontwikkelingen (uitnodigingsplanologie) en het voorkomen van ongewenste ontwikkelingen.
  • Gemeenten, ondernemers, centrummanagers en vastgoedeigenaren om samen én gericht te investeren in (de revitalisatie van) hun centrumgebied.

 

Planning

Het online en telefonisch veldwerk voor het KSO21 vindt kort na de zomervakantie plaats mits de detailhandel en horeca dan weer (enige tijd) normaal open zijn. Anders volgt uitstel.

De analyse en duiding van de data vindt in de winter plaats en het eindrapport volgt in februari 2022. Het onderzoek vindt plaats volgens de geldende privacyregels voor marktonderzoek.

 

Contact

Thijs Lenderink, Senior onderzoeksadviseur

053-200 52 30 / 06-262 52 505 / t.lenderink@ioresearch.nl

Hendrik Nijenhuis, Onderzoeker

053-200 52 32 / h.nijenhuis@ioresearch.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers