of 60249 LinkedIn

Verzamelen gegevens voor NEMESIS-studie

Verzamelen gegevens voor NEMESIS-studie. Studie naar de levenservaringen,  psychisch welzijn en lichamelijke gezondheid van ‘de Nederlander
I&O Research Reageer

I&O Research gaat de data verzamelen voor NEMESIS-3, een omvangrijke, landelijke studie waarin Nederlanders wordt gevraagd naar hun psychisch welzijn, lichamelijke gezondheid en hun levenservaringen. Het Trimbos-instituut in Utrecht voert NEMESIS-3 uit, in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. I&O Research neemt de interviews af.

Wat gaat er gebeuren?

In anderhalf jaar tijd zullen ruim 10.000 willekeurig gekozen Nederlanders van 18-75 jaar worden gevraagd om mee te doen aan de studie. Zij zullen vanaf november 2019 aan huis bezocht worden door een interviewer van I&O Research, die hen vraagt of ze aan het onderzoek willen meedoen. Mensen die hiervoor gevraagd worden ontvangen vooraf per brief informatie over het onderzoek. De komende maanden worden gebruikt om de dataverzameling grondig voor te bereiden. De vragenlijst wordt geprogrammeerd en getest, alle materialen worden voorbereid, en interviewers worden geworven en getraind.

Wat levert NEMESIS op?
In 2007 is voor het laatst een studie opgezet naar de levenservaringen, het psychisch welzijn en de lichamelijke gezondheid van ‘de Nederlander’. Deze studie heeft veel belangrijke vragen beantwoord, zoals hoe vaak mensen bepaalde klachten krijgen, of zij daarvoor hulp zoeken, hoe tevreden zij over die hulp zijn en hoe mensen omgaan met stress. Deze informatie was heel bruikbaar. Zo konden er nieuwe richtlijnen voor behandeling worden opgesteld, bijvoorbeeld voor huisartsen en psychologen. Na ruim tien jaar is het tijd om deze studie te herhalen om zo tot nieuwe inzichten te komen.

Trots
We zijn met I&O Research bijzonder trots dat we de dataverzameling voor deze prestigieuze studie mogen verzorgen. NEMESIS past uitstekend bij de expertise die I&O Research de afgelopen jaren heeft opgebouwd met het uitvoeren van verschillende wetenschappelijke surveys, zoals de European Values Studie (EVS), de European Social Survey (ESS) en de Survey of Health, Ageing, and Retirement in Europe (SHARE).

 

Op de website van het Trimbos-instituut is meer over NEMESIS-3 te lezen.


Meer informatie

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!