of 64003 LinkedIn

Veiligheidsmonitor 2021 van start!

Veiligheidsmonitor 2021 van start! Het tweejaarlijkse onderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap uitgevoerd door I&O Research en het CBS, in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
I&O Research Reageer
De Veiligheidsmonitor is weer van start gegaan. Het tweejaarlijkse onderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap uitgevoerd door I&O Research en het CBS, in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Heeft u in de afgelopen periode een brief over de Veiligheidsmonitor ontvangen met logo’s van I&O Research én het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)? Dat kan kloppen. Begin augustus 2021 zijn wij gestart met het afnemen van enquêtes voor dit grootschalige landelijke onderzoek. Dit loopt nog door tot en met oktober van dit jaar.

 

Hoe veilig voelt u zich in Nederland? Bent u wel eens slachtoffer geweest van een misdrijf zoals woninginbraak, zakkenrollerij of geweld? Heeft u wel eens te maken gehad met cybercrime zoals hacken, identiteitsfraude of internetpesten? Ervaart u problemen of overlast in de buurt waarin u woont? En hoe tevreden bent u met het functioneren van de politie en de gemeente? De Veiligheidsmonitor is opgezet om op dit soort vragen een antwoord te kunnen geven.

 

In dit korte filmpje leggen we uit waarom het belangrijk is om aan de Veiligheidsmonitor mee te doen.

 

Wat is de Veiligheidsmonitor?

De Veiligheidsmonitor is een tweejaarlijks bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap. De Veiligheidsmonitor wordt uitgevoerd door I&O Research en het CBS, in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het onderzoek bestaat uit een landelijke steekproef van 65.000 Nederlanders. Daarmee kan op regionaal niveau de ontwikkeling van onveiligheidsgevoelens worden gevolgd. Daarnaast zijn er in 2021 bijna 150 gemeenten die extra enquêtes laten uitvoeren om ook op gemeente- of wijkniveau over betrouwbare resultaten te kunnen beschikken.


Uw deelname is belangrijk

Het CBS heeft willekeurig mensen gekozen uit de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan de adressen en namen van alle inwoners in Nederland. De adressen van de personen die wij uitnodigen liggen verspreid over heel Nederland. Niet elke inwoner kan betrokken worden bij dit onderzoek. Uw deelname is daarom erg belangrijk: u vertegenwoordigt een groot aantal andere mensen in Nederland.


Vragen naar aanleiding van de brief?

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de brief die u heeft ontvangen dan kunt u telefonisch contact opnemen met de helpdesk van I&O Research: 0800 0191 (gratis). Of stuur een e-mail naar veilig@ioresearch.nl of kijk op https://www.cbs.nl/veiligheidsmonitor.


Meer weten over de veiligheidsmonitor?

Bent u werkzaam voor een gemeente of veiligheidsregio, en wilt u meer weten over de Veiligheidsmonitor, neem dan contact op met Frank ten Doeschot of Gerben Huijgen via onderstaande contactgegevens. Ook op de website van het CBS is veel informatie te vinden over deelnemen aan de Veiligheidsmonitor.

 

Frank ten Doeschot, Senior onderzoeker

053-200 52 21 / f.ten.doeschot@ioresearch.nl

Gerben Huijgen, Algemeen directeur

053-200 52 00 / g.huijgen@ioresearch.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers