of 63998 LinkedIn

Veiligheidsmonitor 2021 in de startblokken!

Veiligheidsmonitor 2021 in de startblokken! Uitnodiging aan gemeenten
I&O Research Reageer
De Veiligheidsmonitor is een tweejaarlijks onderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap. De Veiligheidsmonitor wordt sinds 2012 uitgevoerd door I&O Research, in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en in nauwe samenwerking met het CBS.

Het onderzoek bestaat uit een landelijke steekproef (n=65.000). Daarnaast kunnen individuele gemeenten kiezen voor een oversampling: meer enquêtes onder inwoners van hun gemeente zodat ook voor dit gebied betrouwbare uitspraken gedaan kunnen worden. De voorbereidingen van de Veiligheidsmonitor starten begin 2021!

 

Wij nodigen gemeenten uit om (weer) deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor! Voor veel gemeenten is de Veiligheidsmonitor hét instrument voor belevingscijfers over leefbaarheid, veiligheid, overlast en slachtofferschap en dient het o.a. als input voor het veiligheidsplan, monitoring en wijkscans. In de afgelopen jaren hebben ruim 300 gemeenten deelgenomen.

 

Gemeenten kunnen deelnemen door bovenop het landelijke onderzoek aanvullend veldwerk te laten doen. Zo ontstaat ook op het niveau van kernen, wijken en/of buurten betrouwbare informatie over de veiligheidsbeleving. Deelnemers hebben verder de mogelijkheid eigen vragen aan de enquête toe te voegen. I&O Research ontzorgt de deelnemers volledig en voert alle onderdelen van het veldwerk uit. Verder stellen wij voor deelnemende gemeenten een rapportage op maat samen.

 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door respondenten te vragen een online vragenlijst in te vullen. Nu het slachtofferschap van traditionele criminaliteit in Nederland afneemt, wordt in de editie van 2021 (extra) aandacht besteed aan cybercrime. De gemiddelde respons bedraagt ongeveer 30 procent. Het veldwerk wordt uitgevoerd in de periode augustus-november 2021. Voorbereidingen (zoals keuze voor eigen vragen en steekproefomvang) worden in het voorjaar afgestemd.

 

Aanmelden kan tot 1 maart 2021 via

Frank ten DoeschotWouter AndringaGerben Huijgen.


Klik hier voor Deelnemersinformatie:

 

Klik hier voor meer informatie over de Veiligheidsmonitor.

 

Frank ten Doeschot, Senior onderzoeker

053-200 52 21 / f.ten.doeschot@ioresearch.nl

Wouter Andringa, Onderzoeker

053-200 52 23 / w.andringa@ioresearch.nl

Gerben Huijgen, Algemeen directeur

053-200 52 00 / g.huijgen@ioresearch.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers