of 58952 LinkedIn

Veiligheidsmonitor 2019 van start!

Veiligheidsmonitor 2019 van start! Hoe veilig voelt u zich in Nederland?
I&O Research Reageer

Heeft u in de afgelopen periode een brief over de Veiligheidsmonitor ontvangen met logo’s van I&O Research én het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)? Dat kan kloppen. Begin augustus 2019 zijn wij gestart met het afnemen van enquêtes voor dit grootschalige landelijke onderzoek. Dit loopt nog door tot en met november van dit jaar.

                                        

Hoe veilig voelt u zich in Nederland? Bent u wel eens slachtoffer geweest van een misdrijf zoals woninginbraak, zakkenrollerij of geweld? Heeft u wel eens te maken gehad met cybercrime zoals hacken, identiteitsfraude of internetpesten? Ervaart u problemen of overlast in de buurt waarin u woont? En hoe tevreden bent u met het functioneren van de politie en de gemeente? De Veiligheidsmonitor is opgezet om op dit soort vragen een antwoord te kunnen geven.

 

Bevolkingsonderzoek naar veiligheid
De Veiligheidsmonitor is een tweejaarlijks bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap. De Veiligheidsmonitor wordt uitgevoerd door I&O Research en het CBS in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het onderzoek bestaat uit een landelijke steekproef onder 65.000 Nederlanders. Daarmee kan op regionaal niveau de ontwikkeling van onveiligheidsgevoelens worden gevolgd. Daarnaast zijn er in 2019 ruim 100 gemeenten die extra enquêtes laten uitvoeren om ook op gemeente- of wijkniveau over betrouwbare resultaten te kunnen beschikken.
Om juiste statistieken te kunnen maken kan de vragenlijst alleen worden ingevuld door de persoon in het huishouden aan wie de brief is gericht.

 

Vragen naar aanleiding van de brief
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de brief of over het onderzoek dan kunt u telefonisch contact opnemen met de helpdesk van I&O Research via: 0800 0191 (gratis).
Daarnaast kunt u ook mailen naar veilig@ioresearch.nl

Meer weten over de veiligheidsmonitor
Bent u werkzaam voor een gemeente of veiligheidsregio, en wilt u meer weten over de Veiligheidsmonitor, neem dan contact op met:

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!