of 59185 LinkedIn

Veiligheidsmonitor 2017 van start!

Reageer

De Veiligheidsmonitor is een jaarlijks bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap. De Veiligheidsmonitor wordt sinds 2012 jaarlijks uitgevoerd door I&O Research, in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Centraal Bureau van de Statistiek. Het onderzoek bestaat uit een landelijke steekproef (n=65.000) en de oversampling door gemeenten.

Wij nodigen gemeenten uit om (weer) deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor! Voor veel gemeenten is de Veiligheidsmonitor hét instrument voor belevingscijfers over leefbaarheid, veiligheid, overlast en slachtofferschap en dient het o.a. als input voor het veiligheidsplan, monitoring en wijkscans. In de afgelopen jaren hebben ruim 320 gemeenten deelgenomen.

 

Gemeenten kunnen deelnemen door dit najaar bovenop het landelijke onderzoek aanvullend veldwerk te laten doen. Zo ontstaat ook op het niveau van kernen, wijken en/of buurten betrouwbare informatie over de veiligheidsbeleving. Deelnemers hebben verder de mogelijkheid eigen vragen aan de enquête toe te voegen. Wij ontzorgen de deelnemers volledig en voeren alle onderdelen van het veldwerk uit. Verder stellen wij voor deelnemende gemeenten een rapportage op maat samen.

 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een combinatie van schriftelijke en online vragenlijst, aangevuld met telefonisch motiveren. De gemiddelde respons bedraagt 40 procent. Het veldwerk wordt uitgevoerd in de periode augustus-november 2017. Voorbereidingen (zoals keuze voor eigen vragen en steekproefomvang) worden in het voorjaar afgestemd.

 

Klik hier voor deelnemersinformatie.

Klik hier voor meer informatie over de Veiligheidsmonitor.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank ten Doeschot of Gerben Huijgen,
053-4825000.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Twee events over duurzaamheid

Onze bloggers

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers