of 65101 LinkedIn

Thijs Lenderink

Thijs Lenderink is accountmanager Economie & Ruimte bij I&O Research. Hij houdt zich bezig met economische inzichten en data die de gemeentelijke overheid van dienst zijn.

Twittert (@kso2011) over ‘Koopstromen’ in het Nederlandse detailhandelslandschap.


 • Digitaal platform vult bestaande deeleconomie aan

  Reageer

  AfbeeldingDigitale deelplatformen aanvulling voor de deeleconomie.
  De media berichten veel over de opkomst van de deeleconomie. In plaats van steeds weer nieuwe goederen aan te schaffen, delen we de spullen die we al bezitten waarmee we aardig zijn voor elkaar, geld besparen en duurzaamheid bevorderen. Een recente peiling van I&O Research levert het beeld op dat veel Nederlanders spullen delen, dat letterlijk en figuurlijk dicht bij huis doen en dan vooral vanuit sociale motieven. Digitale deelplatformen (zoals Peerby en Nextdoo vormen –zeker voor specifieke doelgroepen- een aanvulling op deze deeleconomie.

 • Evaluatie zondagopenstelling biedt weinig ruimte voor de kleine zelfstandige winkelier

  Reageer

  In raadsdiscussies over het al dan niet verruimen van de zondagopenstelling van winkels gaat het vaak over uiteenlopende belangen van het grootwinkelbedrijf en (kleine) zelfstandige winkeliers. Een veelgehoorde vraag in deze is, wat betekent de verruiming voor de bedrijfsomzet van ‘groot en klein’? De eind vorig jaar in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken verschenen evaluatie van de Winkeltijdenwet 2013 geeft maar beperkt antwoord op deze vraag. De evaluatie biedt gemeenten daarmee ook relatief weinig aanknopingspunten voor lokale beleidsvorming.

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Veiligheidsmonitor

Kiezers- en draagvlakonderzoek. Wat doet dat ertoe?

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research.

 

Klik hier

Gemeenten worstelen met rol in energietransitie

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?