of 64120 LinkedIn

Stichting ABC en I&O Research werken samen tegen laaggeletterdheid

Stichting ABC en I&O Research werken samen tegen laaggeletterdheid. Het is van groot belang dat iedereen in de samenleving kan meedoen. Dat geldt natuurlijk ook voor de 2,5 miljoen laaggeletterden in ons land
Reageer

De Stichting ABC - belangenbehartiger van en voor laaggeletterden - en onderzoeksbureau I&O Research werken samen in de strijd tegen laaggeletterdheid. Het onderzoeksbureau zal in het komende jaar regelmatig het ABC-testpanel te gast hebben om samen vragenlijsten en brieven kritisch onder de loep te nemen en beter op maat te maken voor de doelgroep. Daarnaast biedt I&O Research de Stichting ABC extra ondersteuning bij haar werkzaamheden: taal-ambassadeurs, het testpanel en campagnes.

Het is van groot belang dat iedereen in de samenleving kan meedoen. Dat geldt natuurlijk ook voor de 2,5 miljoen laaggeletterden in ons land. Zij hebben moeite met lezen, schrijven en/of omgaan met de computer en doen  daardoor minder snel mee aan onderzoek. Als zij wel meedoen, blijken vragenlijsten voor hen vaak te lang of te complex van taal om goed te kunnen invullen. Hierdoor bestaat het risico dat hun belangen ondersneeuwen, want: wie niet meedoet aan onderzoek, is niet vertegenwoordigd in rapporten en statistieken en wordt dus minder (goed) gehoord.

 

Onderzoeksbureau I&O Research hecht vanzelfsprekend veel belang aan een goede representativiteit en validiteit van haar onderzoeken. Met de samenwerking en sponsoring snijdt het mes aan twee kanten: er is meer aandacht voor laaggeletterdheid, wat kansen biedt voor de herkenning en bestrijding hiervan. Door een betere aansluiting van de onderzoeksinstrumenten worden laaggeletterden beter bereikt en zijn zij beter in staat (echt) mee te doen aan onderzoek. De representativiteit en validiteit van onderzoek verbeteren en laaggeletterden worden beter gehoord.

 

Meer informatie
I&O Research: Ankie Lempens

 

Klik hier voor meer informatie over de Stichting ABC

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers