of 60264 LinkedIn

Ruim 30.000 enquêtes voor ‘thermometer Rotterdam’

Ruim 30.000 enquêtes voor ‘thermometer Rotterdam’. Wijkprofiel Rotterdam 2020
I&O Research Reageer
De gemeente Rotterdam heeft de resultaten gepubliceerd van Wijkprofiel 2020. De resultaten geven inzicht in de sociale en fysieke kenmerken en de veiligheid in de wijken. I&O Research was verantwoordelijk voor de grootschalige dataverzameling.

Cijfers én beleving

Het Wijkprofiel van de gemeente Rotterdam is een in 2014 gelanceerd monitorinstrument, waarmee feitelijke cijfers én de door inwoners beleefde situatie in de Rotterdamse wijken gecombineerd in kaart worden gebracht. Voor inzicht in de beleving van Rotterdammers wordt in de enquêtes onder andere gevraagd naar de veiligheid en leefbaarheid in de woonbuurt, en sociale omstandigheden.


Benaderingsstrategie

De cijfers in het Wijkprofiel 2020 zijn onder meer gebaseerd op het Wijkonderzoek 2019 en de Veiligheidsmonitor 2019. Voor die projecten heeft I&O Research dezelfde veldwerkstrategie toegepast. Rotterdammers zijn per brief uitgenodigd om online deel te nemen aan het onderzoek. Voor mensen die niet over internet beschikken of de vragenlijst liever schriftelijk invullen was er de mogelijkheid om een schriftelijke vragenlijst op te vragen. Vervolgens zijn er herinneringsbrieven verstuurd. Aanvullend is ook telefonisch contact gezocht met degenen die nog niet hadden gereageerd. Tot slot zijn veldwerkers van I&O Research in specifieke wijken op pad geweest om inwoners ook nog persoonlijk (aan de deur) te motiveren om deel te nemen. Bij alle vormen van dataverzameling (online, schriftelijk, telefonisch) was het mogelijk om deel te nemen in een vreemde taal. Hiermee konden ook Rotterdammers die de Nederlandse taal niet (voldoende) beheersen worden bereikt.


Verantwoording

In 2019 hebben in totaal 31.674 Rotterdammers meegedaan aan het onderzoek. De veldwerkperiode liep van medio maart tot eind oktober 2019, met een onderbreking in de zomervakantie.

 

Voor meer informatie en de resultaten van het Wijkprofiel kunt u terecht op de website: https://wijkprofiel.rotterdam.nl/nl/2020/rotterdam/

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!