of 59185 LinkedIn

Rekenkamers kunnen hun taken (nog) beter uitvoeren

"Wat voor rekenkamer wilt u zijn?” Rekenkamers kunnen hun taken (nog) beter uitvoeren.
Reageer

Op 12 mei vindt het congres van de rekenkamers in Nederland plaats: het NVRR Jaarcongres. De NVRR is de Nederlandse Vereniging voor Rekenkamers en Rekenkamercommissies. Zij streeft er naar dé autoriteit te zijn op het gebied van publieke verantwoording in Nederland. De NVRR wil toegevoegde waarde leveren aan rekenkamers en rekenkamercommissies en iedereen die betrokken is bij het werk van deze instanties.

I&O Research op NVRR Jaarcongres
I&O Research is hét onderzoeksbureau voor de publieke sector en streeft er op haar beurt naar opdrachtgevers bij de overheid en in de non-profit te helpen beter onderbouwde beslissingen mogelijk te maken. Zo ook de rekenkamers, die een belangrijke klantengroep vormen voor I&O Research.
Op het NVRR Jaarcongres 2017 is I&O Research sponsor, verzorgt ze het onderzoek (“wat voor rekenkamer wilt u zijn?”) en biedt ze de workshop “Van ambitie naar impact” aan.

 

Workshop “Van ambitie naar  impact” 
Hoe effectief is uw rekenkamer? Slaagt u er in uw conclusies duidelijk voor het voetlicht te brengen? Hoe worden deze ontvangen door de raad en het bestuur en leiden aanbevelingen tot aanpassing of bijsturing van het beleid? En misschien nog belangrijker: wat merken burgers er nu eigenlijk van? In deze workshop gaan we samen met u op zoek naar de antwoorden. Wat kenmerkt effectieve rekenkamers en hoe kunnen anderen die slag ook maken? We putten daarbij uit een inventariserend onderzoek onder rekenkamers dat we dit voorjaar uitvoerden. Vervolgens willen we op interactieve wijze samen met u ingaan op de verklaringen en oplossingen. We zoomen daarbij in ieder geval  in op de samenwerking en communicatie met raad, bestuur en externe stakeholders. Aan de orde komt verder de focus van de onderzoeken: hoe sorteert u meer effect? Met het toetsen van beleid aan de hand van maatschappelijke effecten? Of ligt de meerwaarde van een rekenkamer juist in een gedegen analyse van het uitvoeringsproces? Als u hierover meer wilt weten en uw mening met ons wilt delen, kom dan naar onze workshop op het NVRR congres. 

 

Klik hier voor meer informatie over het NVRR Congres.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Twee events over duurzaamheid

Onze bloggers

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers