of 59179 LinkedIn

Privacy bij I&O Research in goede handen met extra ISO-certificaat

Privacy bij I&O Research in goede handen met extra ISO-certificaat. De ISO 27001-norm stelt niet alleen eisen aan de inrichting van processen en procedures rondom informatiebeveiliging, maar ook aan de naleving, toetsing en permanente verbetering ervan
Reageer

I&O Research is per 31 mei 2017 ISO 27001 gecertificeerd, na een geslaagde audit door Lloyd’s Register Group. Daarmee komt het aantal internationaal erkende kwaliteitsstandaarden bij I&O Research op vier (ISO 9001 voor de bedrijfsvoering, ISO 20252 voor beheersing van het proces van marktonderzoek, ISO 26362 voor panelbeheer en nu dus ook ISO 27001 voor informatiebeveiliging).

Algemeen directeur Inge Reijmer: “Betrouwbaar is een van onze kernwaarden. Wij werken voor onze opdrachtgevers regelmatig met privacygevoelige bestanden en zijn gewend om daar op een verantwoorde manier mee om te gaan. Het was voor ons logisch om ons hele werkproces en alle (data)beveiligingsmaatregelen te laten doorlichten door een onafhankelijk bureau. Daarmee hebben we aangetoond dat privacy en dataveiligheid bij ons goed op orde zijn.”

Blijven werken aan informatiebeveiliging
De ISO-certificering is een impuls voor verdere verbeteringen. De ISO 27001-norm stelt namelijk niet alleen eisen aan de inrichting van processen en procedures rondom informatiebeveiliging, maar ook aan de naleving, toetsing en permanente verbetering ervan. Security Officers Ester Hilhorst en Daan Breukel geven hier sturing aan.

Daan Breukel: “We blijven bij I&O Research werken aan de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie. Samen met de Marktonderzoek Associatie (MOA) houden we nieuwe ontwikkelingen in de gaten, onder andere op het gebied van wetgeving en technologie. We blijven alert op een optimale beveiliging van onze bedrijfsruimtes en ons netwerk. Een recente innovatie bij I&O Research is de beveiligde uploadserver. Daarmee minimaliseren we de kans op een datalek.” Het traject van certificering heeft I&O Research nu al veel opgeleverd.

Ester Hilhorst: “In de afgelopen maanden is het bewustzijn bij de collega’s gegroeid. Het mooie is dat zij nu vaker risico’s signaleren en bovendien oplossingen aandragen. Als Security Officers kunnen we de invoering van grote en kleine verbeteringen versnellen”.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Twee events over duurzaamheid

Onze bloggers

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers