of 62812 LinkedIn

Persoonsgegevens (nog steeds) in goede handen

Persoonsgegevens (nog steeds) in goede handen. Blijven werken aan informatiebeveiliging
I&O Research Reageer

I&O Research is per 31 mei 2020 opnieuw voor drie jaar ISO 27001 gecertificeerd, na een geslaagde audit door Lloyd’s Register Group. Ook voor ISO 9001 (bedrijfsvoering) en voor ISO 20252 (betrouwbaar onderzoek en panelbeheer) ontving I&O Research recent een hernieuwd certificaat.

Directeur Gerben Huijgen: “Wij werken voor overheid, semioverheid en non-profit, dus zijn informatieveiligheid en transparantie essentieel. Wij hebben continu te maken met privacygevoelige bestanden en zijn gewend om daar op een verantwoorde manier mee om te gaan. Met de hercertificering laten we wederom zien dat privacy en dataveiligheid bij ons goed op orde zijn, zodat we ons volledig kunnen concentreren op het doel van onze opdrachtgevers: Nederland – op basis van betrouwbaar onderzoek – een beetje beter maken.”

 

Blijven werken aan informatiebeveiliging

De ISO-certificering is een impuls voor verdere verbeteringen. De ISO 27001-norm stelt niet alleen eisen aan de inrichting van processen en procedures rondom informatiebeveiliging, maar ook aan de naleving, toetsing en permanente verbetering ervan. Security Officers Ester Hilhorst en Daan Breukel geven hier sturing aan. Daan Breukel: “We blijven bij I&O Research werken aan de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie. Hiervoor nemen we alle benodigde technische en organisatorische maatregelen.” Ester Hilhorst: “In de afgelopen drie jaar is het bewustzijn en het kennisniveau bij de collega’s toegenomen. In de interne opleiding hebben we informatiebeveiliging een prominente plek gegeven. De collega’s zijn zich bewust van risico’s en denken actief mee over verbetering van processen en applicaties. Als Security Officers kunnen we de invoering van grote en kleine verbeteringen versnellen”.

 

Contact

Ester Hilhorst, Senior onderzoeker

020-308 48 32 / e.hilhorst@ioresearch.nl

Daan Breukel< Data specialist

053-200 52 84 / d.breukel@ioresearch.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers