of 63946 LinkedIn

Onderzoek Wijkprofiel Rotterdam opnieuw uitgevoerd

Onderzoek Wijkprofiel Rotterdam opnieuw uitgevoerd. Meningen over de leefbaarheid en veiligheid.
I&O Research Reageer
I&O Research heeft voor de vierde keer op rij de aanbesteding gewonnen voor het veldwerk van het onderzoek Wijkprofiel Rotterdam. De voorbereidingen zijn in volle gang. Ongeveer 150.000 Rotterdammers ontvangen in het voor- of najaar van 2021 een uitnodiging om hun meningen over de leefbaarheid en veiligheid in hun woonwijk te delen. Resultaten van het onderzoek worden in 2022 gepubliceerd.

Wijkprofiel Rotterdam

Sinds 2014 monitort gemeente Rotterdam hoe de 14 gebieden en 71 wijken er voor staan. Dankzij het Wijkprofiel kan er in één oogopslag een samenhangend beeld gevormd worden van de feitelijke en door bewoners beleefde situatie qua veiligheid en sociale en fysieke staat van de stad. Met het Wijkprofiel kunnen wijken onderling én in de tijd met elkaar vergeleken worden. Zo worden ontwikkelingen inzichtelijk gemaakt. Daarnaast worden de cijfers gebruikt door het gemeentebestuur en de nieuwe gebiedscommissies om in samenwerking met partners, bewoners en ondernemers gebiedsplannen te maken.

Afbeelding

Grote inspanning dataverzameling

Rotterdammers krijgen verschillende mogelijkheden om mee te doen aan het onderzoek, namelijk via een online vragenlijst, schriftelijke vragenlijst of telefonisch. Om een diverse groep Rotterdammers te bereiken worden uitnodigingsbrieven en vragenlijsten in verschillende talen aangeboden. Zo kunnen Rotterdammers die de Nederlandse taal niet (voldoende) beheersen ervoor kiezen om een Turkse of Engelse vragenlijst in te vullen. Deze inspanningen zorgen voor een optimale kwaliteit van de dataverzameling.

I&O Research heeft het veldwerk van de monitor ook in 2016, 2018 en 2020 mogen verzorgen. Wij zijn trots dat we Wijkprofiel 2022 aan dit rijtje mogen toevoegen.

Voor meer informatie en resultaten van eerdere edities van het Wijkprofiel kunt u terecht op de website: Wijkprofiel Rotterdam 2020.

 

Contact

Dinah Timmer, Onderzoeker

020-308 48 55 / d.timmer@ioresearch.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers