of 59206 LinkedIn

Onderzoek naar beleving van en tevredenheid met beeldbepalende evenementen Overijssel

Onderzoek naar beleving van en tevredenheid met beeldbepalende evenementen Overijssel. Dickens Festijn in Deventer meest gewaardeerd
I&O Research Reageer

In 2017 deed I&O Research in opdracht van de provincie Overijssel onderzoek naar de beleving van en tevredenheid met beeldbepalende evenementen in Overijssel.

Dit zijn de 17 Overijsselse evenementen waarvoor de provincie in de periode 2017-2019 subsidie geeft, omdat het volgens de provincie evenementen van hoge kwaliteit zijn die een breed publiek uit Overijssel, Nederland en het buitenland laten kennismaken met cultuur, sport en beweging en bovendien een belangrijke economische betekenis hebben voor de provincie.

 

Op alle 17 evenementen hebben de bezoekers ter plekke hun oordeel kunnen geven over onder andere het programma, de organisatie, sfeer en het profiel van het evenement. Daarnaast zijn diverse achtergrondkenmerken van de bezoekers in kaart gebracht, zoals geslacht, herkomst en leeftijd.

Bezoekers beoordelen deze evenementen gemiddeld met een 8,2. Het Dickens Festijn in Deventer krijgt van bezoekers het hoogste rapportcijfer (8,7), gevolgd door de Triathlon Holten (8,6) en het Ribs and Blues Festival in Raalte (8,5). Bezoekers zijn vooral enthousiast over de sfeer op de evenementen: gemiddeld met een 8,6.

 

Een op drie bezoekers komt van buiten Overijssel. Vooral de evenementen in Deventer trekken veel bezoekers van ver. Op de Deventer Boekenmarkt komt bijna drie kwart van het publiek van buiten de provinciegrenzen. Het Dickens Festijn trekt met afstand de meeste buitenlandse bezoekers (16 procent).

De gemiddelde leeftijd van de bezoekers is 41 jaar. De culturele evenementen trekken over het algemeen een ouder publiek dan de sportevenementen. Bezoekers van het Dickens Festijn zijn met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar het oudste. Het Bevrijdingsfestival in Zwolle, – waar onder meer Miss Montreal en Chef’Special optraden – trekt het jongste publiek, met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar.

 

Klik hier voor meer informatie over zit onderzoek

 

Meer informatie 
Ralf ten Hove ¦ Onderzoeker ¦ 053 200 52 34

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!