of 60249 LinkedIn

Koopstromenonderzoeken van Groningen tot Maastricht

Koopstromenonderzoeken van Groningen tot Maastricht. Een belangrijke bouwsteen voor het gemeentelijk en regionaal detailhandelsbeleid
I&OResearch Reageer

Dit najaar voert I&O Research van Noord- tot Zuid-Nederland drie verschillende koopstromenonderzoeken uit: voor de gemeente Groningen, voor de provincie Limburg en in Oost-Nederland in samenspraak met de provincies Drenthe, Gelderland en Overijssel.

Koopstromenonderzoek biedt op basis van een grootschalig consumentenonderzoek inzicht in de kenmerken van koopgedrag. Door middel van enquêtes brengen we de (ruimtelijke) kooporiëntatie en de beoordeling van aankooplocaties in beeld. Naast detailhandel is er dit jaar ook aandacht voor horeca en leisure.

 

De uitkomsten van het Koopstromenonderzoek vormen een belangrijke bouwsteen voor het opstellen en actualiseren van gemeentelijk en regionaal detailhandelsbeleid, voor het berekenen van marktruimte voor nieuwe initiatieven en voor een sterkte-zwakte analyse van aankooplocaties. Ook voor marktpartijen en winkeliersverenigingen biedt het Koopstromenonderzoek daarmee waardevolle inzichten.

 

De komende anderhalve maand vindt het veldwerk voor de drie onderzoeken plaats. Het gaat hierbij om de afname van minimaal 60.000 online- en telefonische enquêtes in 93 gemeenten en 57 gemeenten in het randgebied daar direct omheen. Ook worden inwoners in het Duitse en Belgische randgebied geënquêteerd (niet op de kaart).

 

Van beide grootschalige regionale onderzoeken zijn de resultaten in het voorjaar van 2020 bekend. Koopstromenonderzoek Limburg (www.ksol2019.nl) en het Koopstromenonderzoek Oost-Nederland (www.kso2019.nl) hebben daarvoor een aparte website.

Voor meer inzicht in de resultaten van een Koopstromenonderzoek kunt u de website van het vorig jaar door I&O Research uitgevoerde Randstad Koopstromenonderzoek 2018 (in opdracht van de drie westelijke provincies) raadplegen (www.kso2018.nl).

 

Contact

Ralf ten Hove, Onderzoeker

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!