of 60220 LinkedIn

Inbrekers slaan vaak toe in duurdere én goedkopere woningen

Inbrekers slaan vaak toe in duurdere én goedkopere woningen. In buurten waar inwoners in sociaal opzicht veel onderlinge banden hebben, zijn inbrekers minder vaak actief
I&O Research Reageer

Duurdere woningen zijn relatief vaak het doelwit van inbrekers. Een op de vijf bewoners van een woning met een WOZ-waarde van 500.000 euro of meer heeft in de afgelopen vijf jaar te maken gehad met een (poging tot) inbraak. Dure buurten kunnen aantrekkelijk zijn vanwege de potentiële waarde van de buit. Daarnaast blijken ook bewoners van relatief goedkope woningen naar verhouding wat vaker slachtoffer te worden van woninginbraak. Mogelijk komt dit door de slechtere beveiliging van deze huizen. In buurten waar inwoners in sociaal opzicht veel onderlinge banden hebben, zijn inbrekers minder vaak actief.

Dit blijkt uit een analyse die door het CBS is uitgevoerd op basis van de Veiligheidsmonitor 2017. De Veiligheidsmonitor is een grootschalig, landelijk onderzoek naar slachtofferschap, leefbaarheid en veiligheidsbeleving dat gezamenlijk door het CBS en I&O Research wordt uitgevoerd. Voor meer informatie over deelname aan de Veiligheidsmonitor kunt u terecht op www.veiligheidsmonitor.nl of contact opnemen met Gerben Huijgen of Frank ten Doeschot.

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!