of 59794 LinkedIn

I&O Research op twee events over duurzaamheid

I&O Research op twee events over duurzaamheid. Klimaatverbond Inspiratiedag op 31 januari in Arnhem en het Congres Duurzaamheid van Binnenlands Bestuur op 7 maart in Driebergen
I&O Research Reageer

In januari en maart spreekt I&O-onderzoeker Peter Kanne op twee events over duurzaamheid: de Klimaatverbond Inspiratiedag op 31 januari in Arnhem en het Congres Duurzaamheid van Binnenlands Bestuur op 7 maart in Driebergen.

In beide gevallen zal hij – aan de hand van het I&O Waardenmodel – laten zien hoe duurzaam het gedrag van burgers is. Wat burgers al doen, wat ze willen en wat ze kunnen. En voor welke waardensegmenten geldt dat meer en voor welke minder?

Bovendien kunt u de première van de, speciaal voor deze gelegenheid gemaakte, film ‘Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?’ meemaken.

 

Afbeelding

 


Klimaatverbond Inspiratiedag – 31 januari – Arnhem

Op donderdag 31 januari 2019 organiseert Klimaatverbond Nederland de Klimaatverbond Inspiratiedag. Hoe maakt u van de klimaatcrisis een kans voor de lokale democratie? Is lokale, duurzaam opgewekte energie een publieke zaak? Hoe organiseert u geslaagde samenwerkingen in de energietransitie? Deze - en meer - vragen beantwoorden we graag voor én met u tijdens de Klimaatverbond Inspiratiedag: een middag voor leden en niet-leden!

Een middag vol lezingen, workshops en proeverijen met aansluitend een toast op het nieuwe jaar en vooral veel ontmoetingen met groene denkers en doeners! Met onder andere de volgende sprekers:

 

Dagvoorzitter is Ronald van Meygaarden


Klimaatverbond Nederland-voorzitter Stephan Brandligt en wethouder Cathelijne Bouwkamp van de gemeente Arnhem trappen de Inspiratiedag samen af samen.

 

Alix Bolle, Energy Cities (in het Engels) over New Renewable Energy Directive vanuit Europa. Hoe gaan we de Europese doelen halen? En wat zijn de kansen voor de lokale democratie?

 

Peter Kanne zal namens onderzoeksbureau I&O Research aan de hand van het I&O Waardenmodel laten zien wat triggers en barrières zijn voor duurzaam gedrag. Wist u dat er veel draagvlak is onder burgers voor stevige maatregelen? Maar hoe gaat u van dat draagvlak nou echt naar ‘doen’? I&O Research zet recente inzichten en onderzoeken voor ons op een rij.

 

Socrates Schouten, De Waag, over de commons. Hoe maakt u de gebruiker eigenaar van een maatschappelijk vraagstuk? En hoe organiseert u de besluitvorming dan?

 

Maarten Labots, Jonge Klimaatbeweging, lokale jongerenagenda. Maarten Labots, zit namens 55 jongerenorganisaties, verenigt in de Jonge Klimaatbeweging, onder andere bij het klimaat- en energieakkoord aan tafel. Met ons deelt hij tips en ervaringen: hoe organiseert u betrokkenheid van jongeren?

 

Meer weten over of aanmelden voor de Klimaatverbond Inspiratiedag?  

 


 

Congres Duurzaamheid – Binnenlands Bestuur – 7 maart – Driebergen

Elke gemeente en provincie heeft de ambitie energieneutraal te worden. Dat kan alleen door burgers en bedrijven actief bij die transitie te betrekken. Hoe stimuleer je als decentrale overheid initiatieven van onderop? Hoe geef je door burgers spontaan opgezette energieconflicten een plek in het overkoepelende regionale beleid? Kunnen en willen burgers duurzamer omgaan met energie. Hoe? En hoe niet?   

 

Deze en andere vragen komen aan de orde bij het congres 'Nieuwe energie' van Binnenlands Bestuur op 7 maart in Antropia in Driebergen. Met onder andere de volgende sprekers:

 

Martin Hendriksma, redacteur ruimte & milieu Binnenlands Bestuur, opent het congres

 

 

Ed Nijpels, voorzitter Klimaatberaad, vertelt hoe we er met de energietransitie voorstaan en waar de grootste uitdagingen voor gemeenten en provincies liggen 

 

 

Peter Kanne, onderzoeker I&O Research, vertelt op basis van nieuw onderzoek hoe burgers duurzamer kunnen en willen omgaan met energie (en hoe niet)  

 

 

Merian Koekkoek van HIER klimaatbureau over hoe gemeenten met energiecoöperaties kunnen samenwerken om de energiedoelen te halen

 

 

Meer weten over of aanmelden voor het Congres Duurzaamheid?  

 


Meer weten over I&O Research, duurzaamheid volgens burgers of het I&O Waardenmodel?

Neem contact op met Peter Kanne: p.kanne@ioresearch.nl / Telefoon 06 31943707.

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!