of 63966 LinkedIn

I&O Research genomineerd als onderzoeksbureau van het jaar

I&O Research genomineerd als onderzoeksbureau van het jaar. MOA-Awards '21: Wie wint er dit jaar?
I&O Research Reageer
Uit het juryrapport: “I&O straalt kennis en vertrouwen uit. Het duwt de waarde van onderzoek onder onze neus en het verstevigt de rol daarvan in het publieke debat.”

De Marktonderzoek Associatie (MOA) kiest jaarlijks het onderzoeksbureau van dat moment. Tot onze vreugde en trots is I&O Research genomineerd voor de MOAward 2021. We nemen het op tegen twee andere bureaus: Underlined en Validators. De winnaar wordt op 1 juli bekendgemaakt, hieronder al vast de beschrijving van de MOA en het Juryrapport over I&O Research. Een citaat waar we best trots op zijn: “I&O straalt kennis en vertrouwen uit, ook door een volstrekt transparante manier van werken. Het duwt de waarde van onderzoek onder onze neus en het verstevigt de rol daarvan in het publieke debat.”

 

Afbeelding


“Bureau van het jaar…. het is een begeerde titel, niet alleen voor grote gevestigde bureaus, maar ook voor minder grote en runners-up. De omvang maakt niet uit, wel of je het afgelopen jaar iets hebt laten zien in het vakgebied, een bijzondere prestatie hebt geleverd, visie toont. Of je nou alle facetten van het onderzoeksvak bestrijkt of juist uitblinkt in een specifieke aanpak of methode, wat telt is of je bouwt aan kennis en inzicht, opdrachtgevers vooruithelpt en waarde toevoegt. De jury moest kiezen uit een eerste selectie van 15 bureaus die waren voorgedragen door zowel bureaus als opdrachtgevers. De 15 kregen een vragenlijst voorgelegd over innovatie, groei, visie, resultaten en visie op trends. En drie haalden de nominatie.

 

De jury voor Bureau van het jaar selecteerde een bureau dat zich vooral – en met succes – profileert in de publieke sector: I&O Research. In Underlined wordt de innovatieve kracht rond klantbeleving en data hoog gewaardeerd en Validators (dat al eerder de titel won) wordt geprezen om de stappen die het bureau zet op het gebied van merk en communicatie. Opvallend vindt de jury de manier waarop de bureaus het afgelopen jaar met onderzoek en nieuwe werkwijzen de coronatijden hebben omgeven.

 

Afbeelding

 

I&O Research | Het gebeurt niet al te vaak dat bureaus die zich volledig specialiseren in onderzoek voor de publieke sector doordringen tot de nominaties. Maar het is er toch eentje gelukt: I&O Research. Ze weten hun weg te vinden in organisaties, gemeenten en steden, vooral ook in Den Haag, en die partijen weten op hun beurt waar je moet zijn als je beleids-, communicatie, draagvlak- en opinieonderzoek nodig hebt.

 

Ze werken in opdracht maar ook op eigen initiatief, zoals met een meer dan verhelderend onderzoek naar standpunten en feitelijk gedrag rond klimaatverandering, en uiteraard met veel onderzoek rond corona. Op het vlak van politieke peilingen pakt I&O de zaken voortvarend aan. Ze stonden aan de wieg van het Peilingoproer, een initiatief om, samen met de UvA en de Universiteit Leiden, peilingen een nieuw fundament te geven. Dat leidde niet alleen tot meer begrip bij de media voor de waarde van peilingen maar ook tot een samenwerking met Ipsos en Kantar, die gezamenlijk de data leveren voor de Peilingwijzer.

 

Het bureau is ook veel meer dan toeleverancier van inzicht, want het zoekt bewust een publicitair platform bij tv en kranten. Dat is goed voor het bureau, maar ook voor het vak. I&O straalt kennis en vertrouwen uit, ook door een volstrekt transparante manier van werken. Het duwt de waarde van onderzoek onder onze neus en het verstevigt de rol daarvan in het publieke debat. Zelf spreken ze van een renaissance van betrouwbaar onderzoek, in een tijd waarin onderzoek de toegevoegde waarde dubbel en dwars moet bewijzen. Dat heeft I&O het afgelopen jaar volop gedaan.”

 

Genomineerden-moawards-2021-bekend

 

Contact

Gerben Huijgen, Algemeen directeur

053-200 52 00 / g.huijgen@ioresearch.nl

Peter Kanne, Senior onderzoeksadviseur

020-308 48 05 / 06-319 43 707 / p.kanne@ioresearch.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers