of 59250 LinkedIn

Ester Hilhorst

Ester Hilhorst is onderzoeksadviseur Economie & Ruimte bij I&O Research. Haar expertise ligt in de interactie tussen gemeente en ondernemers op het gebied van ondernemersdienstverlening in brede zin maar ook op specifieke terreinen als de omgevingsvergunning, draagvlak voor zondagopenstelling, toeristisch beleid, warenmarkten en ondernemersfondsen.

  • Hoe de Omgevingswet de dienstverlening aan kleinere bedrijven kan verbeteren

    Reageer

    Met de gemeente Hoogeveen als pionier.

    Gemeentelijk EZ-beleid focust op het binnenhalen van grote bedrijven en op de doorgroeimogelijkheden van zzp’ers. Gevolg hiervan is dat het kleinbedrijf (tot 10 werknemers) tussen wal en schip valt. Deze groep voelt zich overspoeld door gemeentelijke regels en heeft niet altijd de tijd, kennis en/of vaardigheden om gemeentelijke trajecten succesvol te doorlopen. Gemeenten kunnen hun dienstverlening aan het lokale kleinbedrijf verbeteren door vóór en achter de schermen het proces van vergunningverlening te vereenvoudigen. De nieuwe Omgevingswet kan hieraan een belangrijke bijdrage leveren. Ester Hilhorst, onderzoeksadviseur bij I&O Research, zet uiteen hoe, met de gemeente Hoogeveen als pionier[1].

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ienoresearch.nl 

info@ioresearch.nl

AGENDA

I&O Research is actief aanwezig op de volgende events:


25 mei 2018  

NVRR Jaarcongres
Op het jaarlijkse rekenkamercongres zijn Jaap Bouwmeester en Thijs Lenderink namens I&O Research van de partij met de workshop: ‘Hoe (on)bekend is de lokale rekenkamer en hoe (on)belangrijk is dat?’ I&O Research is bovendien één van de sponsoren.

26/27 juni 2018

VNG Jaarcongres

I&O Research presenteert hier haar nieuwe waardenmodel. VNG en I&O Research presenteren daarnaast een onderzoek naar hoe belangrijk burgers en bestuurders vijf democratische kernwaarden vinden. Bezoek ons op de I&O-stand (stand 47) of bij de VNG (stand 1).

 

 

 

Onze bloggers

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding