of 62812 LinkedIn

COVID-19: Zicht op ontwikkelingen in uw gemeente

COVID-19: Zicht op ontwikkelingen in uw gemeente.  I&O Research heeft de gemeentelijke COVID-19 impact monitor ontwikkeld
I&O Research Reageer

De coronacrisis maakt alles onzeker. Allereerst gaat bij gemeenten logischerwijs alle aandacht uit naar de bestrijding van het coronavirus. Tegelijkertijd is het zaak om de gemeenschap zo goed mogelijk voor economische en maatschappelijke gevolgen van de crisis te behoeden.

Tegen de achtergrond van dalende inkomsten en hogere kosten moet een sluitende begroting voor de komende jaren worden opgesteld. Welke acties vraagt dat van het gemeentebestuur? Op welke punten zijn er (wel) investeringen mogelijk en nodig en hoe kan het beste met relevante partners worden samengewerkt?

Tekst loopt door onder afbeelding.


Afbeelding

Klik op bovenstaande afbeelding voor onze brochure over de gemeentelijke COVID-19 impact monitor.

 

 

Gemeentelijke COVID-19 impact monitor

Om deze vragen te beantwoorden en gemeenten zicht te geven op wat er onder inwoners en ondernemers leeft, ontwikkelde I&O Research de gemeentelijke COVID-19 impact monitor.

Met de monitor brengen we voor verschillende domeinen de ontwikkelingen in kaart. Hierbij kunt u denken aan trends op het gebied van de economiehet sociaal domein, cultuur en veiligheid. Deels verzamelen we de gegevens uit openbare bronnen.


Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen aan uw inwoners voor te leggen inclusief benchmark via het I&O Research Panel. Zo kunt u de resultaten van uw gemeente vergelijken met landelijke cijfers. Wij ondersteunen u bij het stellen van de juiste vragen zodat u met de uitkomsten het beleid kunt aanscherpen en af kunt stemmen op de lokale situatie en behoeften.


Handvatten voor gericht beleid

Nadat we de exacte inhoud van de monitor met u hebben afgestemd, zetten we de monitor voor u op en ontvangt u maandelijks de uitkomsten in tabellen. Daarnaast ontvangt u een overzichtelijk factsheet met de belangrijkste resultaten.

Hiermee krijgt u inzicht in de ontwikkelingen in uw gemeente gedurende langere tijd en kunt u een vergelijking maken met referentiegebieden en ondersteunen we u bij het in perspectief plaatsen van de uitkomsten. Dit helpt bij het bepalen van de koers van de gemeentelijke aanpak.


Meer informatie?

We laten de monitor graag aansluiten bij uw wensen. Naast het bepalen van de inhoud van de monitor kunt u ook kiezen voor onder meer een bondig rapport, een dashboard of een presentatie. Heeft u andere ideeën? Ook dan denken we graag met u mee. Meer informatie vindt u in de brochure over de gemeentelijke COVID-19 impact monitor. Voor vragen met betrekking tot de monitor kunt u contact opnemen met Melle Conradie of Gerben Huijgen. Zij zijn graag bereid om u verder te helpen. Hun contactgegevens staan onderaan dit bericht.

 

Contact

Melle Conradie, Onderzoeker

020-308 48 84 / m.conradie@ioresearch.nl

Gerben Huijgen, Algemeen directeur

053-200 52 00 / g.huijgen@ioresearch.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers