of 63946 LinkedIn

Corona Impact Monitor: Zicht op ontwikkelingen in uw gemeente

Corona Impact Monitor: Zicht op ontwikkelingen in uw gemeente
I&O Research Reageer
De coronacrisis maakte afgelopen jaar veel onzeker en had impact op verschillende domeinen. Nog steeds gaat alle aandacht uit naar het terugdringen van het virus. Door de start van de landelijke vaccinatiecampagne is er inmiddels wel meer zicht op een ‘ander normaal’ dan afgelopen jaar.

Dat wil niet zeggen dat het effect van de crisis op gemeenten op korte termijn opdroogt en de samenleving zich snel herstelt. Op een dag gaat het Rijk steunmaatregelen versoberen en de vraag is welk effect dat heeft op de landelijke maar ook lokale economie.

 

Welke acties vraagt dat komend jaar van het gemeentebestuur? Wat blijven kwetsbare groepen? Hoe kunt u inwoners en ondernemers ondersteunen? Op welke punten zijn er (wel) investeringen mogelijk en nodig en hoe kunt u het beste met relevante partners samenwerken?

 

Om antwoord te geven op deze vragen blijft zicht op actuele ontwikkelingen essentieel. De door I&O Research ontwikkelde Corona Impact Monitor biedt u deze inzichten.

 

Afbeelding

 

Gemeentelijke Corona Impact Monitor

Met de Corona Impact Monitor brengen we voor verschillende domeinen de ontwikkelingen in kaart. Hierbij kunt u denken aan trends op het gebied van de economiehet sociaal domein, de arbeidsmarkt en cultuur. Deels verzamelen we de gegevens uit openbare externe en gemeentelijke bronnen. De verzamelde informatie geeft u – naast een actueel inzicht – ook een beeld van de mate van herstel in uw gemeente of de mate waarin de afbouw van de steunmaatregelen uw gemeente treffen.
Er  is ook de mogelijkheid om vragen aan uw inwoners voor te leggen inclusief een landelijke benchmark via het I&O Research Panel. Zo kunt u de resultaten van uw gemeente in perspectief plaatsen. Wij ondersteunen u bij het stellen van de juiste vragen zodat u met de uitkomsten uw beleid kunt aanscherpen en af kunt stemmen op de lokale situatie en behoeften.


Handvatten voor gericht beleid

Nadat we de monitor aan de hand van uw wensen met u afstemmen, zetten we de monitor  voor u op en ontvangt u elk  kwartaal de uitkomsten in tabellen. Daarnaast ontvangt u steeds een overzichtelijk factsheet met de belangrijkste resultaten.

Hiermee krijgt u inzicht in de ontwikkelingen in uw gemeente gedurende langere tijd en kunt u een vergelijking maken met referentiegebieden en ontstaat een breder perspectief op de uitkomsten. Dit helpt bij het bepalen van de koers van de gemeentelijke aanpak.


Meer informatie?

We laten de monitor graag aansluiten bij uw wensen. Naast het bepalen van de inhoud van de monitor kunt u ook kiezen voor onder meer een bondig rapport, een dashboard of een presentatie. Heeft u andere ideeën? Ook dan denken we graag met u mee.

Meer informatie vindt u in de brochure over de gemeentelijke Corona Impact Monitor. Voor vragen met betrekking tot de monitor kunt u contact opnemen met Melle Conradie of Gerben Huijgen. Zij zijn graag bereid om u verder te helpen. Hun contactgegevens:

 

Melle Conradie, Onderzoeker

020-308 48 84 / m.conradie@ioresearch.nl

Gerben Huijgen, Algemeen directeur

053-200 52 00 / g.huijgen@ioresearch.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers