of 64277 LinkedIn

Corona Gezondheidsmonitor Jeugd

Corona Gezondheidsmonitor Jeugd. Inzicht in gezondheid en welzijn van jongeren
I&O Research Reageer
Gewoonlijk wordt eens in de vier jaar door alle GGD’en in samenwerking met GGD GHOR Nederland en het RIVM de Gezondheidsmonitor Jeugd uitgevoerd. Vanwege de coronapandemie vindt dit jaar een extra meting plaats. Hiermee wordt de impact van coronacrisis op de gezondheid en het welzijn van jongeren in kaart gebracht. Het betreft het eerste landelijke gezondheidsonderzoek onder jongeren in en na coronatijd.

I&O Research is door GGD GHOR Nederland en het RIVM geselecteerd om de dataverzameling van de Corona Gezondheidsmonitor Jeugd 2021 te verzorgen. Voor deze monitor verzorgt I&O Research de online vragenlijsten. Het online vragenlijstonderzoek wordt tussen eind september en eind november op scholen afgenomen onder leerlingen van klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs. Naar verwachting zullen tussen eind september en eind november meer dan 250.000 leerlingen de vragenlijst invullen.

 

De monitor zal inzicht geven in de gezondheid en het welzijn van jongeren op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Het RIVM neemt de analyse van de landelijke data voor zijn rekening; de regionale GGD’en analyseren de data van de desbetreffende regio. De resultaten worden meegenomen in de Gezondheidsmonitor COVID-19, die wordt uitgevoerd door Netwerk GOR (een samenwerking tussen RIVM, GGD GHOR Nederland, onderzoeksinstituut het Nivel en ARQ Nationaal Psychotraumacentrum). ZonMw is namens het ministerie van VWS opdrachtgever van het gezondheidsonderzoek COVID-19 en faciliteert verbinding tussen lopende onderzoeken.

 

Contact

Anne van Bebber, Onderzoeker
Verstuur dit artikel naar Google+

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers