of 59281 LinkedIn

Advies: geen weekmarkt in centrum Bilthoven

Advies: geen weekmarkt in centrum Bilthoven. Omdat het centrum nog volop in ontwikkeling is, zijn er nog te veel onzekerheden om een weekmarkt kans van slagen te geven
I&O Research Reageer

Een nieuwe weekmarkt in het centrum van Bilthoven is op dit moment onvoldoende gewenst en moeilijk haalbaar. Dat adviseert I&O Research in een rapport dat het in opdracht van de gemeente De Bilt heeft gemaakt. Omdat het centrum nog volop in ontwikkeling is, zijn er nog te veel onzekerheden om een weekmarkt kans van slagen te geven.

De gemeente De Bilt heeft I&O Research gevraagd om te onderzoeken of en hoe een weekmarkt in het centrum van Bilthoven kan bijdragen aan de aantrekkingskracht en het functioneren van het centrum, zonder dat sprake is van verdringing in het centrum en op de bestaande vrijdagmarkt bij (wijk)winkelcentrum Planetenbaan.

 

I&O Research onderzocht hiervoor wat het draagvlak is voor een nieuwe weekmarkt in het centrum van Bilthoven, welke andere initiatieven, wensen en mogelijkheden er in de gemeente zijn en wat de haalbaarheid, toegevoegde waarde en ruimtelijke positionering is van een weekmarkt in het centrum. Ook andere marktgerelateerde ontwikkelingen in de gemeente werden in het onderzoek betrokken.

 

Voor het onderzoek is in korte tijd een aantal instrumenten ingezet, zoals een ruimtelijke schouw van de huidige en beoogde marktlocaties, een passantenenquête onder bezoekers van het centrum van Bilthoven en een economische haalbaarheidsstudie. Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd met diverse betrokkenen en belanghebbenden.

 

Lees ook het artikel hierover in het Algemeen Dagblad


Meer informatie
Ester Hilhorst ¦ Senior onderzoeker ¦ 020 - 308 48 32

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingI&O Research 
Postbus 563

7500 AN  Enschede

T 053 200 52 00

T 020 308 48 00 (Amsterdam)

www.ioresearch.nl 

info@ioresearch.nl

Meer nieuws

Onze bloggers

Welke waarden drijven burgers tot duurzaam gedrag?

I&O Research 20 jaar: verleden, ontwikkeling, heden & toekomst. Bekijk hieronder de film

Afbeelding

Blijf op de hoogte!

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuws in de branche en bij I&O Research ...

 

Klik hier

Whitepapers