of 65101 LinkedIn

Yasemin Demirci

Advocaat

Yasemin is werkzaam binnen de sectie Overheid & Vastgoed. Zij houdt zich naast het algemeen bestuurs(proces)recht met name bezig met het omgevingsrecht. Het veelzijdige en dynamische karakter van dit rechtsgebied, waarin belangen van veel partijen samenkomen, trekt in het bijzonder haar interesse.

 

Voor Yasemin staan kwaliteit, toewijding en precisie voorop. Door haar doelgerichte aanpak gecombineerd met betrokkenheid streeft zij in iedere zaak het beoogde resultaat na.


Praktijkgebied

 • Overheid
 • Vastgoed

 • Maatregelen coronavirus en de besluitvorming in gemeenten

  Reageer

  Het coronavirus houdt de maatschappij in haar greep en dit zal – naar verwachting – de komende tijd ook zo blijven. De gevolgen van het coronavirus en de vanuit de regering getroffen (ingrijpende) maatregelen raken nagenoeg alle sectoren.

 • Overtredersvriendelijk stappenplan in handhavingsbeleid

  Reageer

  AfbeeldingIs er sprake van onredelijk beleid?

  Aardig wat gemeenten voeren handhavingsbeleid. In dit beleid wordt, in de kern, aangegeven op welke wijze gereageerd wordt op overtredingen van wettelijke voorschriften.

 • Bestuurlijke waarschuwing: belangrijke koerswijziging op komst?

  Reageer

  AfbeeldingDe vraag of tegen een bestuurlijke waarschuwing in rechte kan worden opgekomen keert regelmatig terug in de rechtspraak van de hoogste bestuursrechters. Op 24 januari 2018 heeft de staatsraad advocaat-generaal Widdershoven (hierna: 'de A-G') op verzoek van de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: 'de Afdeling') een conclusie (als bedoeld in artikel 8:12a van de Awb) over deze vraag genomen. In dit blog bespreek ik de belangrijkste bevindingen uit deze conclusie.

 • Deugdelijke en controleerbare feitenvaststelling bij invorderingsbesluiten

  Reageer

  AfbeeldingRegelmatig wordt de vraag gesteld aan welke eisen de motivering en de feitenvaststelling van een invorderingsbesluit moet voldoen. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: 'de Afdeling') heeft daar in eerdere rechtspraak een beoordelingsmaatstaf voor geformuleerd. De Afdeling herhaalt deze beoordelingsmaatstaf in haar uitspraak van 17 januari 2018 (ECLI:NL:RVS:2018:105). De relevante overwegingen uit deze uitspraak stip ik hierna kort aan.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Kwartaalupdate Handhaving & Toezicht

Kijk hier de update van september terug.

 

Zet alvast 13 januari in je agenda; dan is de volgende update

Afbeelding

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier