of 63966 LinkedIn

Webinar 'Actualiteiten Drank- en horecawet'

Webinar 'Actualiteiten Drank- en horecawet'. Wetsvoorstel tot wijziging
Hekkelman Advocaten & Notarissen Reageer

In de negentiende eeuw werd er voor het eerst in Nederland een wet opgesteld die het gebruik van alcohol moest beperken, de Drankwet. In 1964 werd de Drank- en horecawet zoals we die nu kennen ingevoerd. Sindsdien is de wet nog een aantal keren gewijzigd, voor het laatst in 2013.

Datum:

18 mei 2021
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
Locatie: Thuis, of op je werkplek

Wetsvoorstel tot wijziging Drank- en horecawet

In 2016 is de Drank- en horecawet geëvalueerd. Deze evaluatie heeft samen met de afspraken die zijn opgenomen in het Nationaal Preventieakkoord om problematisch alcoholgebruik terug te dringen, geleid tot een nieuwe wijziging van de wet. De beoogde inwerkingtredingsdatum van de Alcoholwet – waartoe de huidige Dhw zal worden omgedoopt – is 1 juli 2021. Na de wijziging wordt onder meer het Besluit eisen inrichtingen Dhw ingetrokken en worden volwassenen die alcohol doorgeven aan minderjarigen strafbaar.

Tijdens dit live webinar dat plaatsvindt op dinsdag 18 mei 2021 van 14.00 – 15.30 uur bespreken Franc Pommer, Nathan Gradisen en Linda Ormel-Koomen de Alcoholwet en de nieuwe verordenende bevoegdheden die gemeenten onder deze wet krijgen. Verder zal aandacht worden besteed aan algemenere actualiteiten op het gebied van de DHw en de ontwikkelingen in de rechtspraak ten aanzien van het criterium ‘slecht levensgedrag’ in relatie tot de Dienstenrichtlijn. Tijdens of aan het eind van het webinar is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.


Aanmelden?

Heb je interesse? De aanmeldlink tref je hieronder aan.

Deelname is gratis.

 

Aanmelden

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier