of 63946 LinkedIn

Update Handhaving | Uitspraken

Wat zijn de meest recente en opvallende uitspraken op het gebied van handhaving? Hieronder vind je een overzicht van de afgelopen maand.

ABRvS 21 juli 2021, ECLI:NL:RVS:2021:1612

Overtreding van geringe aard en ernst. College heeft zich in redelijkheid op het standpunt kunnen stellen dat handhavend optreden in dit geval zodanig onevenredig is in verhouding tot de daarmee te dienen belangen dat daarvan behoort te worden afgezien. Gaat om een goothoogte van 4,3 m die aan de linkerzijde wordt overschreden met 5,4 cm en aan rechterzijde wordt overschreden met 7,3 cm. Overschrijding met het blote oog nauwelijks waarneembaar. Lees verder.

 

ABRvS 14 juli 2021, ECLI:NL:RVS:2021:1514

Toezichthouder bevoegd om met toepassing van artikel 5:17 Awb inzage te vorderen van de slagboomgegevens van chaletpark. College heeft met slagboomgegevens in combinatie met bevindingen toezichthouders aannemelijk gemaakt dat appellant de permanente bewoning van de recreatiewoning niet voor 1 januari 2018 heeft beëindigd en beëindigd heeft gehouden. Afdeling ziet geen aanknopingspunten voor oordeel dat rechtbank heeft miskend dat college deze rapporten niet aan zijn besluit ten grondslag heeft mogen leggen. Daarvoor is van belang dat bezwaren appellant geen betrekking hebben op deze specifieke rapporten. Lees verder.

 

ABRvS 14 juli 2021, ECLI:NL:RVS:2021:1504

Voor publiekrechtelijke bevoegdheid tot handhavend optreden is niet van belang wie privaatrechtelijk eigenaar is van parkeerplaats. Uit artikel 125 lid 2 Gemeentewet jo artikel 5:32 lid 2 Awb en artikel 2:10 lid 1 en 2 van de APV en artikel 2.4 lid 1 Wabo, vloeit voort dat college bevoegd is om LOD op te leggen bij overtreding APV. Lees verder.

 

Vragen op het gebied van handhaving? Neem contact op meChantal van Mil.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier