of 63998 LinkedIn

Thuiswerkprotocol. Een praktisch kader voor iedere werkgever

Thuiswerkprotocol. Een praktisch kader voor iedere werkgever
Hekkelman Advocaten & Notarissen Reageer

Medio maart van dit jaar kwam het kabinet met het dringende advies aan werkgevers en werknemers om zoveel mogelijk thuis te werken. Een oproep waar grootscheeps gehoor aan is gegeven.

Thuiswerken is niet nieuw. Binnen sommige werkgevers bestonden al mogelijkheden tot thuiswerken. Het collectief thuiswerken op verzoek van de werkgever, of als uitvloeisel van overheidsmaatregelen, kenden we niet, of in ieder geval niet in deze omvang.

 

Het op grote schaal thuiswerken noopt tot het stellen van regels. Immers heeft een werkgever de verplichting om zorg te dragen voor een veilige en gezonde werkplek en zal hij daarmee dus ook achter de voordeur zijn invloed moeten kunnen uitoefenen.

 

Bovendien heeft het recente thuiswerken gezorgd voor nieuwe situaties. Ook deze nieuwe situaties en inzichten kunnen ervoor zorgen dat werkgevers ten aanzien van de thuiswerksetting eisen aan hun werknemers willen stellen.

 

De regels en eisen kunnen worden opgenomen in een protocol. Behalve de basisregels voor het thuiswerken, kunnen in een protocol ook de (gedrags)regels ten aanzien van het thuiswerken worden opgenomen, zoals de regels bij video-vergaderen, de werktijden, de omgang met bedrijfsmiddelen en bedrijfsgegevens, et cetera. Regels zijn bovendien nodig om te kunnen handhaven.

 

Download hier de whitepaper

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier