of 59250 LinkedIn

Termijn voor indienen herzieningsverzoek

Reageer

AfbeeldingOp 28 januari 2015 heeft een grote kamer van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: “de Afdeling”) een uitspraak gedaan waarin zij aangeeft binnen welke termijn een verzoek tot herziening als bedoeld in artikel 8:88 (thans artikel 8:119) van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: “de Awb”) moet worden ingediend (ECLI:NL:RVS:2015:310).

Essentie

Een verzoek om herziening moet worden ingediend binnen een jaar na het bekend worden van de daarin gestelde nova. Zijn geen nova gesteld, dan geldt een termijn van een jaar na de datum van openbaarmaking van de uitspraak waarvan herziening wordt verzocht.

 

Een uitzondering wordt gemaakt voor die gevallen waarin het belang van de rechtszekerheid van andere belanghebbenden en bestuursorganen dermate betrokken is, dat het hanteren van een zo lange termijn niet aanvaardbaar is. In dergelijke uitzonderlijke gevallen zal een termijn gelden van drie maal zes weken.

Alleen voor uitspraken over punitieve sancties geldt dat verzoeken om herziening daarvan niet aan een termijn zijn gebonden.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier