of 59821 LinkedIn

Merel Copier

Advocaat

Merel Copier is werkzaam binnen de sectie Overheid& Vastgoed en houdt zich voornamelijk en het liefst bezig met het omgevingsrecht, het bestuurlijk handhavingsrecht en het algemeen bestuursrecht.

Het bestuursrecht is veelzijdig; het is voortdurend in beweging, iedere zaak is anders. Juist daarom kan het bestuursrecht op haar enthousiasme en toewijding rekenen. Merel behandelt iedere zaak met precisie en probeert altijd een stap vooruit te denken.

Naast haar werkzaamheden als advocaat publiceert Merel ook op regelmatige basis in juridische tijdschriften en geeft ze als docent colleges bestuursrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

 

Nevenfuncties

 • Junior-docent bestuursrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Opleiding

 • Radboud Universiteit Nijmegen

 

024 - 382 84 95 / 06 - 10 19 25 43 / m.copier@hekkelman.nl


 • Kruimelgevallenregeling en gebruikswijziging ‘bestaand’ (?) pand

  Reageer

  AfbeeldingDe Kruimelgevallenregeling biedt de mogelijkheid om een omgevingsvergunning planologisch strijdig gebruik met de snelle(re) reguliere procedure voor te bereiden. De Kruimelgevallenregeling is onder meer van toepassing op het in afwijking van het bestemmingsplan wijzigen van het gebruik van een bestaand bouwwerk.

 • Precisering Wob-rechtspraak; feitelijke gegevens en persoonlijke beleidsopvattingen

  Reageer

  AfbeeldingArtikel 11 van de Wet openbaarheid van bestuur (hierna: "de Wob") biedt de basis om documenten voor intern beraad die persoonlijke beleidsopvattingen bevatten te weigeren. Deze documenten bevatten in veel gevallen echter óók feitelijke gegevens. Mag openbaarmaking van die feitelijke gegevens ook geweigerd worden? In de uitspraak van 31 januari 2018 (ECLI:NL:RVS:2018:314) gaat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: "de Afdeling") hierop in en preciseert zij de jurisprudentie op dit punt.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!