of 65101 LinkedIn

Marieke Thijssen

Advocaat.

Marieke Thijssen is advocaat sinds 2006. Zij is werkzaam op het gebied van vastgoedrecht en houdt zich in dat verband onder andere bezig met huur/verhuur, bruikleen, koop/verkoop, erfpacht, opstal, kraak en verjaring.

 

Marieke houdt zich daarnaast bezig met privacyrecht. Zij is in 2009 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit op een onderzoek over de werking van de Wet bescherming persoonsgegevens in ondernemingen.

 

Marieke staat met name overheden, zorginstellingen en commerciële partijen bij. Zij adviseert, contracteert, procedeert, publiceert en doceert over vastgoedrecht en privacyrecht. Marieke is redacteur van het tijdschrift Huurrecht in Praktijk van Sdu, adviseur van het Keurmerk Leegstandbeheer en lid van de Raad van Toezicht van de zorginstelling Stichting Kalorama in Beek.

 

Duidelijkheid, bereikbaarheid en natuurlijk kwaliteit staan bij Marieke voorop.

 

Praktijkgebied

 • Vastgoed
 • Overheid

 

T 024 - 382 84 70

M m.thijssen@hekkelman.nl


 • AVG & AP: gebruik van camerabeelden

  Reageer

  AfbeeldingHet houden van cameratoezicht is tegenwoordig aan de orde van de dag. Het gebeurt bijvoorbeeld op straat en in winkels en in toenemende mate bij woningen en op het werk. Het gaat daarbij niet alleen om vaste camera’s, maar ook om flexibele camera’s zoals bodycams en drones.

 • Tien dingen die u niet wilt, maar wel moet weten over de Privacy-verordening

  Reageer

  Deel 2: Doelbinding.

  Organisaties krijgen tot 25 mei 2018 om de nieuwe regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te implementeren. Dat lijkt nog ver weg, maar om privacy compliant te zijn, moet er wel wat gebeuren. Dit is deel 2 van onze blogreeks "Tien dingen die u niet wilt, maar wel moet weten over de komende Privacy-verordening".

 • Kentekenparkeren tast privacy niet aan

  Reageer

  AfbeeldingHet gebruik van persoonsgegevens door gemeenten heeft in toenemende mate de belangstelling van burgers. Dat blijkt ook uit een uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam van 21 september 2016 over het zogenaamde kentekenparkeren in Amsterdam.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Kwartaalupdate Handhaving & Toezicht

Kijk hier de update van september terug.

 

Zet alvast 13 januari in je agenda; dan is de volgende update

Afbeelding

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier