of 64231 LinkedIn

Chantal Grouls

Chantal Grouls is sinds 1999 advocaat en werkzaam binnen een brede advies- en procespraktijk op de deelgebieden arbeidsrecht en privacyrecht. Haar expertise heeft zij opgedaan door het adviseren en het begeleiden van ondernemingen uit allerlei sectoren. Van MKB tot multinationals in de sectoren zorg, metaalindustrie, retail en logistiek. Chantal begeleidde de laatste jaren diverse ondernemingen onder andere bij het harmoniseren van arbeidsvoorwaardenpakketten, reorganisaties, het opstellen en invoeren van tal van protocollen op het terrein van privacy en (collectief) ontslagrecht.

 

Cliënten omschrijven haar als gedreven, scherp, persoonlijk betrokken en doortastend. Chantal weet als geen ander snel structuur aan te brengen in complexe juridische materie. Ze is altijd op zoek naar bruikbare oplossingen voor haar cliënten. Ook als er nog geen concrete juridische problemen voordoen, benadert zij haar client proactief met preventief advies. Ze denkt graag mee met haar cliënten en hun business. Als de oplossing niet kan worden bereikt en een procedure onoverkomelijk is, dan boogt zij op jarenlange proceservaring. Haar cliëntenkring bestaat dan ook uit cliënten waarmee zij een prettige en langdurige vertrouwensrelatie heeft.


Nevenfuncties

 • Gecommitteerde van de afstudeercommissie Juridische Hogeschool Avans-Fontys
 • Docent HBO Rechten bij Hogeschool Luzac
 • Lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
 • Lid van de Vereniging Arbeidsrecht (VAR)
 • Lid van de Vereniging Privacy Recht (VPR)


Opleiding

 • Universiteit Maastricht
 • Grotius Academie Arbeidsrecht

 


 • Boete voor privacy schending van zieke werknemers

  Reageer

  AfbeeldingDe Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een bedrijf een boete van € 15.000,- opgelegd, omdat het in een verzuimsysteem bijhield welke klachten zieke medewerkers hadden. Daarnaast was het systeem ook niet voldoende beveiligd.

 • Werknemers controleren met verborgen camera toegestaan

  Reageer

  AfbeeldingVeel werkgevers maken tegenwoordig gebruik van middelen waarmee personeel op de werkvloer kan worden gecontroleerd. Hiervoor worden verschillende controlemiddelen gebruikt, zoals track & trace systemen, (verborgen) camera’s of bodycams.

 • Schadevergoeding aan werknemer na datalek

  Reageer

  AfbeeldingUWV informeert werkgever dat een nieuwe werknemer in het verleden langdurig ziek is (geweest). Dit is een mededeling van een ‘gevoelig’ persoonsgegeven. Hierdoor heeft UWV in strijd met de AVG gehandeld en moet UWV de werkneemster een schadevergoeding betalen.

 • Werkgever, let op bij het gebruik van vingerafdrukken van werknemers!

  Reageer

  AfbeeldingHet gebruik van vingerafdrukken wordt steeds gebruikelijker. Zo worden mobiele telefoons tegenwoordig vaak ontgrendeld door middel van een vingerafdruk.

   

  Maar betekent dit dat een werkgever zijn werknemers kan verplichten om vingerafdrukken af te staan voor bijvoorbeeld toegang tot een kassasysteem? Hoe verhoudt het afstaan van vingerafdrukken zich tot de privacyregels?

   

  In deze blog gaan wij in op een recente uitspraak van rechtbank Amsterdam, waarin de rechter deze vragen heeft behandeld.

 • Alcohol- en drugstesten op het werk

  Reageer

  AfbeeldingAfgelopen periode kwam veelvuldig in het nieuws dat bedrijven personeel testen op alcohol en drugs. Bedrijven geven aan dat zij dit doen, omdat ze vinden dat veiligheid belangrijker is dan de privacy van werknemers.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Actualiteitendag Omgevingsrecht 2021

Datum: 30 november 2021
Tijd: 13.00 - 16.30 uur
Locatie:   Gelredome, Batavierenweg 25, 6841 HN Arnhem

 

AANMELDEN

Kwartaalupdate Handhaving & Toezicht

Kijk hier de update van september terug.

 

Zet alvast 13 januari in je agenda; dan is de volgende update

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier