of 60156 LinkedIn

(Ambtshalve) vervallenverklaring uitspraak

1 reactie

AfbeeldingGraag maken wij u attent op drie uitspraken waarin de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: “de Afdeling”) onlangs is ingegaan op de mogelijkheid tot (ambtshalve) vervallenverklaring van uitspraken: een uitspraak van 15 oktober 2014 (ECLI:NL:RVS:2014:3696) en twee uitspraken van 3 december 2014 (ECLI:NL:RVS:2014:4363 en ECLI:NL:RVS:2014:4384)

Essentie

Het herstellen van rechterlijke misslagen kan niet worden begrepen onder de in art. 8:119 Awb bedoelde feiten en omstandigheden die aanleiding geven voor herziening. De vervallenverklaring leent zich hier wel voor. Dit is een buitenwettelijk middel dat slechts in zeer bijzondere omstandigheden gevallen wordt gehanteerd. Een uitspraak kan niet alleen wegens een formeel gebrek, maar ook wegens een materiële rechterlijke omissie (ambtshalve) vervallen verklaard worden.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door ruud van der werff (pensionado) op
kan een beschikking ook amtshalve vervallen worden verklaard ?
wie is dan aansprakelijk voor de schade ?
de LBIO club in Rotterdam , heeft op basis van een alimentatie beschikking, in 2017 mijn pensioen inkomen volledig in beslag genomen
ik - wij hebben hier door schade geleden, immers door het pensioen voor 100 % te beslaan , wordt het bestaans minimum aangetast- geschonden
ik neig er toe , LBIO misbruik van bevoegdheid te verwijten, immers de beschikking is een misslag van de rechter in Groningen , de alimentatie schuld is inmiddels opgelopen tot 260.000 Euro , ik ben 73 jaar, en heb 800 euro pensioen inkomen , welk nu volledig geblokkeerd is, de schade is navenant
echter ik heb 3 maal een nihil procedure gevoerd, is twee maal afgewezen, maar de derde keer is het toegewezen ( de woon en leef omstandigheden tussen 2013 en 2017 zijn onveranderd , is dit geen grond voor een herzienings aanvraag ?
Mag ik jullie visie eens vernemen.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Ruimte & Milieu

Klik hier

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!