of 59761 LinkedIn

Zo vergroot u het rendement van uw verandertraject

Zo vergroot u het rendement van uw verandertraject. Pas net als Rotterdam, Dordrecht en Utrecht Prosci toe op uw verandertrajecten
Erasmus Academie Reageer

Of het nu om grootschalige, strategische reorganisaties of kleinschalige verandertrajecten zoals de introductie van nieuwe systemen gaat; veranderingen hebben gevolgen voor uw medewerkers. Hoe zorgt u voor een verandertraject waarbij u uw medewerkers stapsgewijs meeneemt in het proces, weerstand voorkomt en daardoor het rendement van uw verandertraject vergroot?

Pas net als Rotterdam, Dordrecht en Utrecht Prosci toe op uw verandertrajecten

De Prosci methode biedt u de juiste handvaten en richt zich specifiek op de menskant van veranderen. Prosci, een combinatie van de woorden ‘Professional’ en ‘Science’, is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Gedurende 20 jaar zijn de succes- en faalfactoren van verandermanagement verzameld en verwerkt in een praktische methode. Wereldwijd werken ruim 3400 organisaties, waaronder Microsoft, met Prosci. In Nederland werken de gemeenten Rotterdam, Dordrecht en Utrecht al met Prosci.

 

Combineer psychologische inzichten met praktische oplossingen
Een belangrijk onderdeel van Prosci is het ADKAR model. Dit model richt zich op de verschillende fases die medewerkers tijdens het veranderproces doorlopen. Zo heeft het bijvoorbeeld geen zin om medewerkers te trainen, als zij nog niet doordrongen zijn van de noodzaak tot veranderen. Het ADKAR model combineert psychologische inzichten met praktische oplossingen.

 

Betrek de leidinggevenden
Een ander pluspunt van Prosci is de integraliteit en gelaagdheid. Zo is er ook aandacht voor de rol van  leidinggevenden en op welke manier zij proactief het verandertraject kunnen ondersteunen.

 

Zelf Prosci toepassen op uw eigen verandervraagstuk? Bezoek onze website voor meer informatie: www.erasmusacademie.nl/verandermanagement

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingErasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Hoe sta jij tegenover online & blended onderwijs?

Agenda

Incompany

Opleiden wanneer het u uitkomt, op een locatie die u prettig vindt, op een manier die past bij u en uw collega's! Dat noemen we bij Erasmus Academie een incompanytraject.

Zoekt u een passende opleiding of een opleiding op maat bij u op kantoor? Bekijk dan nu de website van Erasmus Academie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Meer nieuws

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers

Mystery Burger: de podcast

Even genoeg naar uw scherm gestaard?  Beluister vanaf nu de columns van de Mystery Burger als podcast!