of 58952 LinkedIn

Wie blijkt de lafbek, Trump of Kim?

Het conflict tussen de VS en Noord-Korea wordt wel geframed als een ‘chicken game’ tussen Trump en Kim. In een chicken game rijden twee automobilisten in volle vaart recht op elkaar af. Ze weten dat dit tot een frontale botsing zal leiden, waarbij ze allebei de dood zullen vinden. Je moet als automobilist dus afbuigen, om een botsing te vermijden. Wie dat als eerste doet, heeft het spel verloren, is de lafaard, de ‘chicken’.

Uiteraard willen de automobilisten niet de chicken zijn, dus zullen ze zo lang mogelijk doorrijden - waardoor de kans op de frontale botsing toeneemt. Chicken games zijn vooral  spannend als de automobilisten een afkeer hebben van verliezen - of zich vernederd voelen als ze de chicken zijn. Denk aan een Trump. Of een Kim.

 

Het frame van het chicken game tussen Trump en Kim wordt regelmatig gebruikt - door journalisten, politici.  Het risico hiervan is dat wij hun rivaliteit inderdaad als een chicken game gaan zien - en degene die als eerste inbindt, een chicken gaan noemen.


Dat kan vervolgens invloed hebben op het gedrag van Trump en Kim. Die willen niet de chicken zijn en nemen  daarom misschien grotere risico’s - waardoor de kans op een frontale botsing toeneemt. En zo zien we bij de chicken game iets dat we vaker zien bij framing: frames beschrijven niet alleen een werkelijkheid, ze construeren ook een werkelijkheid.

 

Wilt u meer weten over de kracht van Framing? Schrijf u dan in voor onze Masterclass Framing die op donderdag 24 mei 2018 zal plaatsvinden bij Erasmus Academie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingErasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Agenda

Incompany

Opleiden wanneer het u uitkomt, op een locatie die u prettig vindt, op een manier die past bij u en uw collega's! Dat noemen we bij Erasmus Academie een incompanytraject.

Zoekt u een passende opleiding of een opleiding op maat bij u op kantoor? Bekijk dan nu de website van Erasmus Academie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Meer nieuws

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers