of 58952 LinkedIn

Waarom moslims zich niet door Trump uit de tent moeten laten lokken

In de New York Times beschrijft een islamitische geestelijke hoe moslims moeten reageren op Donald Trump - die moslims vaak als slechteriken ziet en hen regelmatig beledigt.

De islam leert dat het leven één grote test is, zegt hij. Trump is ook een test voor moslims. Je slaagt voor de Test van het Leven als je gewoon doorgaat met je leven - en niet voortdurend klaagt over Trump. Trumps woorden moeten niet onder je huid gaan zitten. Wie met de Test van het Leven wordt geconfronteerd, moet proberen een beter mens te worden. Beledig daarom nooit wie jou beledigt.

 

Wat valt op?

 

Een. De geestelijke kiest op geen enkele manier voor de slachtofferrol. Wie dat wel doet, krijgt dat vaak als een boemerang terug. Je wordt geframed als slechterik en een slechterik die zichzelf slachtoffer noemt, wordt in de beeldvorming nog slechter.

 

Twee. Zijn reactie op Trump heeft iets superieurs. Je hebt mensen die door beledigingen anderen proberen te raken, uit hun tent te lokken. En je hebt mensen die aan dat spel niet meedoen, daar bovenuit stijgen. Wie niet reageert op een belediging, demonteert een belediging. 

 

Drie. De boodschap heeft ook iets universeels. Of je nu esoterisch bent, of het christelijke geloof aanhangt, of je laat inspireren door Gandhi - de boodschap dat je niet moet beledigen wie jou beledigt, dat tegenslag je sterker moet maken, kom je altijd tegen.   

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de kracht van Framing? Schrijf u dan in voor onze Masterclass Framing die op

donderdag 24 mei 2018 zal plaatsvinden bij Erasmus Academie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingErasmus Academie

 

Telefoon: 010-408 1839

E-mail: info@erasmusacademie.nl

Website: www.erasmusacademie.nl


Agenda

Incompany

Opleiden wanneer het u uitkomt, op een locatie die u prettig vindt, op een manier die past bij u en uw collega's! Dat noemen we bij Erasmus Academie een incompanytraject.

Zoekt u een passende opleiding of een opleiding op maat bij u op kantoor? Bekijk dan nu de website van Erasmus Academie.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van Erasmus Academie? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Meer nieuws

Contactgegevens

AfbeeldingPostadres:

Postbus 1738

3000 DR Rotterdam

Bezoekadres:

Van der Goot Building (M)
Kamer M6-13 - M6-20
Burg. Oudlaan 50 (Woudestein) 
3062 PA Rotterdam

 

Telefoon: 010-408 1839 (Ma-vr: 09:00-17:00 uur)

 

E-mail: info@erasmusacademie.nl
Internet: www.erasmusacademie.nl

Blijf op de hoogte:

 

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Afbeelding

Onze bloggers